Karfiol zapekaný s čedarom a parmezánom

Karfiol zapekaný s čedarom a parmezánom

Každý má svoju obľúbenú, hriešnu prílohu. Tá naša je gratinovaný karfiol so syrom. Je jednoduchý na prípravu, maslo a smotana karfiolu dodávajú bohatosť, zatiaľ čo parmezán zase luxusnú slanú syrovosť.

INGREDIENCIA

  • 1 a ½ veľkej hlavy karfiolu
  • 6 polievkových lyžíc masla plus niečo navyše
  • ½ šálky vysokopercentnej smotany
  • 3 strúčiky cesnaku, lisované
  • 2 šálky nastrúhaného čedaru
  • 1 šálka čerstvo nastrúhaného parmezánu
  • 1 lyžica lístkov čerstvého tymiánu
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 200º.
  • Vo veľkom hrnci s osolenou vriacou vodou varte karfiol do mäkka, 8 minút.
  • Dobre sceďte.
  • Veľký pekáč vymažte maslom.
  • Pridajte polovicu karfiolu a zalejte polovicou smotany.
  • Potrite polovicou masla, posypt polovicou cesnaku, čedaru, parmezánu a tymiánu.
  • Opakujte so zvyšnými prísadami a dochuťte soľou a korením.
  • Pečte, kým sa syr neroztečie a nezozlátne, 30 minút.
  • Nechajte 5 minút vychladnúť a potom podávajte.
Gratinovaný karfiol so syrom v zapekacej mise.
www.delish.com

Nezabudnite sa pozrieť aj na naše ďalšie skvelé mozzarellové recepty . Ochutnajte cestoviny, alebo napríklad toasty s týmto výborným syrom a už nebudete chcieť inak!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.