Vynikajúce vyprážané placky z kukurice a čedaru si zamilujú nielen vaše deti! Sú rýchle, jednoduché a veľa toho na ne nepotrebujete. Užite si ich s kyslou smotanou a pažítkou.
INGREDIENCIA
- 1 a ½ hrnčeka hladkej múky (190 g)
- 2 šálky kukurice (350 g) alebo jedna plechovka konzervovanej kukurice (425 g)
- ½ šálky strúhaného syra čedar (50 g)
- ⅓ šálky čerstvé pažítky (15 g), nakrájané
- ½ šálky mlieka (120 ml)
- 2 vajcia
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica sušeného chilli
- ½ šálky oleja (120 ml), na vyprážanie
POSTUP
- Do veľkej misy pridajte ingrediencie.
- Dobre premiešajte.
- Vo veľkej panvici rozohrejte pol šálky oleja (alebo pokiaľ nebude celá panvica pokrytá tenkou vrstvou) na stredne vysokom plameni.
- Na každú placku potrebujete dve lyžice zmesi.
- Dajte smažiť, otočte po minúte a pol, alebo keď uvidíte, že okraje začínajú hnednúť.
- Opakujte z druhej strany.
- Podávajte s kopčekom kyslej smotany a pažítkou.