Nakladané kaleráby s cesnakom a zázvorom

Nakladané kaleráby s cesnakom a zázvorom

Vynikajúce naložené kaleráby, ktoré sa hodia mať vždy po ruke! Môžete ich použiť do sendvičov či šalátov alebo ich konzumovať len tak samotné.

INGREDIENCIA

  • 680 – 900 g kalerábu (jedna veľká alebo dve malé)
  • hrsť listov řapíkatého zeleru
  • 500 ml jablčného octu
  • 500 ml vody
  • 1 lyžička horčičných semienok
  • 2 polievkové lyžice trstinového cukru
  • 2 polievkové lyžice hrubej soli
  • 2,5 cm kúsok čerstvého zázvoru, nakrájaný na tenké plátky
  • 3 strúčiky cesnaku, rozpolené
  • 1/2 čajovej lyžičky drveného čierneho korenia

POSTUP

  • Umyte a osušte tri pollitrové zaváracie poháre a viečka.
  • Dajte bokom.
  • Vyčistite a orežte kaleráby a uistite sa, že ste odstránili všetky miesta, kde boli predtým pripevnené malé stonky.
  • Mandolínou alebo veľmi ostrým nožom nakrájajte kaleráby na tenké tyčinky.
  • Tyčinky rovnomerne rozdeľte do pohárov spolu s listami řapíkatého zeleru, čiernym korením, zázvorom a cesnakom.
  • Zmiešajte ocot, vodu, cukor, soľ a horčičné semienka v strednom hrnci a priveďte do varu.
  • Akonáhle sa lák vyvarí, stiahnite ho z ohňa a tekutinou opatrne zalejte kaleráby v pohároch.
  • Na poháre naskrutkujte viečka nechajte ich stáť na pulte, kým nevychladnú.
  • Po vychladnutí dajte do chladničky.
  • Kaleráb budú pripravené na konzumáciu za 24 hodín a je možné ich skladovať v chladničke až 2 mesiace.
Naložené kaleráby v zaváracích pohároch.
www.constantlycooking.com

Pripravili sme si pre vás aj najlepšie recepty na bravčové so smotanou . Vyskúšajte ich všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.