Kalerábová omáčka

Kalerábová omáčka

Pripravte si túto jednoduchú smotanovú omáčku z kalerábu, ktorá je výživná a skvele zasýti.

INGREDIENCIA

  • 1-2 kaleráby
  • maslo
  • soľ, korenie
  • hladká múka
  • 3/4 l mlieka
  • smotana
  • voda

POSTUP

  1. Kaleráb si nastrúhajte na hrubo.
  2. V kastróliku ich osmažte zľahka na masle a nechajte dusiť s trochou vody (aby boli kaleráby ponorené).
  3. Osoľte, okoreňte, môžete pridať vegetu a duste, kým nie je kaleráb mäkká.
  4. Prilejte mlieko a trochu smotany.
  5. Povarte, zahustite rozšľahanou múkou s vodou a ešte nechajte cca 5 minút variť.
  6. Podávajte s varenými zemiakmi, vareným vajcom alebo opečeným párkom.
Omáčka z kalerábu v miske s lyžicou.
www.goodtoknow.co.uk

Vyskúšajte aj našich 6 ďalších lahodných receptov na zdravé a chutné polievky z kaleráby . Načerpajte inšpiráciu!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.