Jednoduchý recept na zapekané kaleráby, do ktorého môžete podľa chuti pridať napríklad slaninu, cibuľu aj cesnak. Na zemiaky si ani nespomeniete!
INGREDIENCIA
- 500 g kalerábu, olúpané a nakrájané na tenké plátky
- 1/2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 85 g parmezánu, jemne nastrúhaného
- 1 hrnček smotany na šľahanie
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
POSTUP
- Olúpte a nakrájajte na tenké plátky 3-4 kaleráby.
- Potrite zapekaciu misu s rozmermi 20×20 cm olivovým olejom a potom na na dno navrstvite plátky kalerábu.
- Posypte parmezánom a potom pokvapkajte smotanou na šľahanie.
- Tento postup opakujte pre toľko vrstiev, aby ste spotrebovali všetky plátky kalerábu.
- V tretej vrstve som pridajte trochu čerstvého mletého čierneho korenia a posypte morskou soľou.
- Nakoniec potrite horné plátky zvyšnou smotanou, okoreňte, osoľte a posypte zvyšným parmezánom.
- Pečte v vyhriatej rúre na 175 °C 60 minút.
- Pokiaľ chcete nádherný chrumkavý vršok, zapnite gril na posledných 5 minút.
- Pred podávaním nechajte aspoň 10 minút odležať.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recepty na vynikajúce prílohové omáčky k mäsu, zelenine či krekrom 10x inak. Vyberie si úplne každý!