Gratinovaný kaleráb s parmezánom

Gratinovaný kaleráb s parmezánom

Jednoduchý recept na zapekané kaleráby, do ktorého môžete podľa chuti pridať napríklad slaninu, cibuľu aj cesnak. Na zemiaky si ani nespomeniete!

INGREDIENCIA

  • 500 g kalerábu, olúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 1/2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 85 g parmezánu, jemne nastrúhaného
  • 1 hrnček smotany na šľahanie
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia

POSTUP

  • Olúpte a nakrájajte na tenké plátky 3-4 kaleráby.
  • Potrite zapekaciu misu s rozmermi 20×20 cm olivovým olejom a potom na na dno navrstvite plátky kalerábu.
  • Posypte parmezánom a potom pokvapkajte smotanou na šľahanie.
  • Tento postup opakujte pre toľko vrstiev, aby ste spotrebovali všetky plátky kalerábu.
  • V tretej vrstve som pridajte trochu čerstvého mletého čierneho korenia a posypte morskou soľou.
  • Nakoniec potrite horné plátky zvyšnou smotanou, okoreňte, osoľte a posypte zvyšným parmezánom.
  • Pečte v vyhriatej rúre na 175 °C 60 minút.
  • Pokiaľ chcete nádherný chrumkavý vršok, zapnite gril na posledných 5 minút.
  • Pred podávaním nechajte aspoň 10 minút odležať.
Zapečené kaleráby so syrom v zapekacej miske.
www.seriousketo.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recepty na vynikajúce prílohové omáčky k mäsu, zelenine či krekrom 10x inak. Vyberie si úplne každý!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.