Keď si opäť budete doma robiť bravčové výpečky, skúste k nim tentoraz podávať tento kel, ktorý je upravený na spôsob kyslej kapusty. Príjemne vás prekvapí!
INGREDIENCIA
- 2 lyžice masla
- 3 šalotky (alebo 2 stredné cibule)
- 1 lyžica hladkej múky
- 500 – 600 g kaleráby
- soľ
- drvená rasca
- na dochutenie cukor a ocot
POSTUP
- Na panvici rozohrejte maslo a nechajte na ňom zosklovatieť najemno nakrájanú šalotku alebo cibuľu.
- Keď je šalotka alebo cibuľa hotová, pridajte múku a miešajte, kým nevznikne svetlá zápražka.
- Kaleráb olúpte a nastrúhajte nahrubo.
- Pridajte ho do základu a ochuťte všetko soľou a drvenou rascou.
- Duste pod pokrievkou asi 10 – 15 minút alebo do zmäknutia.
- V prípade potreby zľahka podlejte horúcou vodou.
- Keď je kalerábová kapusta hotová, môžete ju dochutiť trochou cukru a octu.