Kalerábová kapusta

Kalerábová kapusta

Keď si opäť budete doma robiť bravčové výpečky, skúste k nim tentoraz podávať tento kel, ktorý je upravený na spôsob kyslej kapusty. Príjemne vás prekvapí!

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice masla
  • 3 šalotky (alebo 2 stredné cibule)
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 500 – 600 g kaleráby
  • soľ
  • drvená rasca
  • na dochutenie cukor a ocot

POSTUP

  • Na panvici rozohrejte maslo a nechajte na ňom zosklovatieť najemno nakrájanú šalotku alebo cibuľu.
  • Keď je šalotka alebo cibuľa hotová, pridajte múku a miešajte, kým nevznikne svetlá zápražka.
  • Kaleráb olúpte a nastrúhajte nahrubo.
  • Pridajte ho do základu a ochuťte všetko soľou a drvenou rascou.
  • Duste pod pokrievkou asi 10 – 15 minút alebo do zmäknutia.
  • V prípade potreby zľahka podlejte horúcou vodou.
  • Keď je kalerábová kapusta hotová, môžete ju dochutiť trochou cukru a octu.
Kapusta z kalerábu v mištičke s lyžicou s vedľa položeným čerstvým kalerábom.
www.tchiboblog.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.