Vyprážané placky z kaleráby

Vyprážané placky z kaleráby

Intenzívna, niekedy ostrá alebo horká chuť kalerábu sa pri varení úžasne zjemní. A bude ešte lahodnejšie, keď si ju usmažíte v podobe týchto placiek. Strúhanie a rýchle vyprážanie úžasne podčiarkne sladkú chuť kalerábu. Placky môžete podávať samostatne ako predjedlo či ako ľahký obed so šalátom a chrumkavým chlebom. Doplňte ich créme fraîche, salsou či kyslou smotanou.

INGREDIENCIA

  • 2 kaleráby
  • 1 veľké vajcia
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 1/4 lyžičky jemnej morskej soli
  • 1 šálka repkového oleja

POSTUP

  • Kaleráb ošúpte.
  • Nastrúhajte ich nahrubo do misky.
  • Nastrúhanú kaleráb preložte z misy na dvojitú vrstvu čistých kuchynských utierok.
  • Zdvihnite rohy utierok, stočte ich k sebe a vytlačte čo najviac tekutiny.
  • Vajcia rozklepnite do veľkej misy a dôkladne ich premiešajte vidličkou.
  • Do zmesi pridajte múku a soľ a dôkladne premiešajte.
  • Zohrejte vrstvu oleja (asi 0,5 cm) vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni, kým sa olej nebude trblietať, keď panvicou krúžite.
  • Trochu cesta vloženého do panvice by malo okamžite prskať.
  • Do panvice naneste poriadne lyžice cesta a vzniknuté kôpky trochu sploštite zadnou časťou lyžice.
  • Do veľkej panvice by sa vám mali vojsť asi štyri placky naraz.
  • Čiastočne zakryte a smažte, kým placky na jednej strane nezhnednú, 2 až 3 minúty, otočte, znovu čiastočne prikryte a smažte, kým nebudú mäkké a na oboch stranách opečené.
  • Preložte placky na plech vyložený papierovou utierkou, aby odkvapkali.
  • Opakujte so zvyšným cestom.
  • Ihneď podávajte.
Kalerábové placky na tanieri s vedľa položenou miskou dipu.
www.thespruceeats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.