Stredomorský syr halloumi nemusíte jesť iba v jeho domovine, ale našťastie je k dostaniu aj u nás. Preto nie je problém si pripraviť grilovaný halloumi. Jeho výhodou je, že sa nerozteká. V spojení s paradajkami a pita chlebom je výborný občerstvením na letnú večeru.
Ingrediencie
- 1 balenie syra Halloumi
- 1 balenie pita chleba
- paradajky
- mätové lístky
- olivový olej Extra virgin
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- štipka oregana
- korenie
Postup
- Pripravte si syr Halloumi, ktorý nakrájajte na jednotlivé plátky.
- Z olivového oleja, citrónovej šťavy, oregana a korenia si pripravte marinádu.
- Marinádou potierajte plátkami Halloumi pri grilovaní.
- Grilujte asi 4 minúty z každej strany dozlatista.
- Syr podávajte s nakrájanými paradajkami, pita chlebom a vetvičkami mäty.