Bezlepková slivková buchta

Bezlepková slivková buchta

Bezlepkový múčnik plný čerstvých sliviek, štipky škorice a vanilky v maslovom ceste. Je skvelý v ktorúkoľvek dennú dobu. Či už ako raňajky, brunch, obed alebo večera.

Ingrediencie

  • 500 g sliviek, nakrájaných na klinky
  • 1 šálka mandľovej múky
  • 1 šálka bezlepkovej bielej zmesi
  • 1/2 lyžičky xantánovej gumy (nepridávajte, ak vaša zmes už xanthanovú gumu obsahuje)
  • 1 polievková lyžica bezlepkového prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky morskej soli
  • 1/2 šálky zmäkčeného masla
  • 1/2 šálky + 2 lyžice kokosového cukru
  • 2 veľké vajcia, izbové teploty
  • 1/2 šálky mlieka izbovej teploty
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 lyžičky mletej škorice

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia a vyložte pekáč s rozmermi 20×30 cm papierom na pečenie.
  2. Premiešajte slivkové klinky s 2 lyžicami kokosového cukru a škoricou.
  3. Odložte na 15 minút.
  4. Vo veľkej mise zmiešajte múku, xantánovú gumu, pokiaľ ju používate, prášok do pečiva a soľ.
  5. V samostatnej mise pomocou elektrického mixéra zmiešajte maslo, cukor a vajcia.
  6. Pridajte mlieko a vanilku a premiešajte.
  7. Pridajte mokrú zmes k suchým prísadám a premiešajte.
  8. Cesto rozotrite na pripravený plech a navrch rovnomerne naložte slivky.
  9. Pečte 35 minút alebo kým buchta nie je zlatisto hnedá.
  10. Nechajte na plechu úplne vychladnúť a potom nakrájajte.
Bezlepkové slivkový rezy. Jeden z nich drží ruka a zvyšné sú servírované na plechu.
www.onlyglutenfreerecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.