Máte doma viac jabĺk? Využite ich do tejto jogurtovej buchty s jablkami. Vďaka jogurtu a jabĺčkam je cesto vláčne a lepšie kĺže do krku.
Ingrediencie
- 250g hladkej múky
- 130g cukru
- 1 téglik bieleho jogurtu
- 4ks vajec
- 100g zmäknutého masla
- 1 balíček kypriaceho prášku
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 lyžice horúceho mlieka/vody
- 4ks jabĺk
- 50g mletých orechov
Postup
- Najskôr olúpte jablká, zbavte ich jadrovníka a nakrájajte na kúsky.
- V menšom hrnci rozpustite maslo. Alebo v mikrovlnke v hrnčeku.
- V mise vyšľahajte vajcia s cukrom a horúcim mliekom (alebo vodou) do peny. Vmiešajte vychladnuté maslo, jogurt, a nakoniec zamiešajte múku s kypriacim práškom a mletými orechmi.
- Plech vyložte papierom na pečenie, alebo vymažte maslom a vysypte múkou.
- Vzniknuté cesto nalejte na plech a navrch rozprestrite nakrájané jablká.
- Dajte do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C a pečte asi 35 minút.
- Hotovú buchtu nechajte vychladnúť a potom podávajte.