Kakao-jogurtový múčnik

Kakao-jogurtový múčnik

Túto jogurtovú buchtu s kakaom musíte vyskúšať. Je naozaj jednoduchá, takže ju zvládne aj ten, kto nie je v pečení taký zbehlý.

Ingrediencie na cesto

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 0,5dl oleja
  • 1,5dl mlieka
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 lyžička sódy
  • 400ml jogurtu
  • 2 lyžice kakaa holandského typu
  • 150g čokolády na varenie

Ingrediencie na polevu

  • 150g čokolády na varenie
  • 50g masla

Postup

  • V mise zmiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom, sódou, kakaom a trstinovým cukrom.
  • Potom pridajte jogurt, mlieko a olej. Premiešajte, prešľahajte a vznikne vám hladké cesto.
  • Do cesta potom vmiešajte na kúsky nasekanú/lámanú čokoládu.
  • Vzniknuté cesto nalejte na maslom vymastený a múkou vysypaný plech.
  • Pečte pri 180 ° C cca 30 minút.
  • Medzitým, čo sa koláč pečie, si vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu s maslom na polevu.
  • Hotovú buchtu nechajte úplne vychladnúť a nakoniec ju polejte čokoládovou polevou.
  • Nechajte stuhnúť na chladnom mieste a potom podávajte.
Čokoládová buchta s jogurtom a polevou.
Zdroj: bunsinmyoven.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.