Jednoduchý zemiakový guláš

Jednoduchý zemiakový guláš

Príprava tohto pokrmu nie je nič zložité, ale s výsledkom budete maximálne spokojní. Ide o jednoduché jedlo, ktoré vám vykúzli úsmev na perách a oliznete všetkých desať.

Ostatne zo zemiakov sa dá vykúzliť množstvo skvelých jedál, skúste napríklad recepty na lokše .

Ingrediencie:

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja (môže byť aj slnečnicový)
  • 1 veľká cibuľa (žltá alebo červená)
  • 1 stredne veľká mrkva
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky údené papriky
  • 1 lyžica paradajkového pyré
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • 700 g zemiakov
  • Soľ podľa chuti
  • Petržlen na ozdobu

Postup:

  • Do hrnca dáme nahriať olivový olej, pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú cibuľu aj mrkvu. Varíme zhruba 5 minút, kým nie je oboje mäkké. Nezabúdame občas premiešať.
  • Prihodíme očistený a na plátky nakrájaný cesnak, zasypeme sladkou aj údenou paprikou, čiernym korením a premiešame. Prihodíme bobkové listy ak tomu paradajkové pyré.
  • Necháme variť asi 2 minúty. Medzitým ošúpeme zemiaky a nakrájame na rovnako hrubé plátky cca 0,5 cm.
  • Pridáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme 30 minút, až budú zemiaky mäkké.
  • Osolíme, okoreníme, zamiešame a odstavíme z platne.
  • Pri servírovaní posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tip: Kto chce, môže ešte ozdobiť kyslou smotanou a plátkom domáceho čerstvého chleba, prípadne prihodiť nejakú dobrú klobásu.

Guláš zo zemiakov ako obľúbené jedlo nášho detstva.
Zdroj: https://jernejkitchen.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.