Rakúsky plný hrniec

Rakúsky plný hrniec

Tento zemiakový guláš má výdatnú a bohato korenenú chuť. Výživný vegánsky pokrm poteší každého av akúkoľvek ročnú dobu.

Ingrediencie:

  • 5 veľkých škrobových zemiakov
  • 2 veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja (extra panenský olivový, slnečnicový)
  • 1 a 1/2 lyžičky rasce
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 3 lyžice octu
  • 2 lyžice paradajkového pyré
  • 1 lyžička majoránky
  • 1 lyžička cukru
  • 3 a 1/2 hrnčeka vody
  • 3 bobkové listy
  • 1 kocka bujónu
  • Štipka mletého čierneho korenia

Na tofe:

  • 1 hrnček údeného tofu
  • 1/2 hrnčeka olivového oleja
  • 1 lyžica sójovej omáčky

Postup:

  • Do hrnca dáme zahriať olivový olej, vhodíme doň ošúpanú a na kocky nakrájanú cibuľu. Vyprážame do zlatohneda.
  • Prihodíme očistenie a najemno nasekaný cesnak aj rascu. Varíme 1 minútu.
  • Prisypeme papriku, premiešame a prilejeme ocot s trochou vody. Odlepíme všetko, čo sa nalepilo na panvicu a varíme asi 3 minútky.
  • Potom pridáme paradajkové pyré, majoránku aj cukor. Zamiešame a necháme variť 2 minúty.
  • Dolejeme zvyšok vody, vhodíme nakrájané zemiaky, bobkové listy a bujón.
  • Osolíme, okoreníme a privedieme do varu na strednom ohni. Varíme zhruba 15 minút, až budú zemiaky varené a získajú jemnú štruktúru.
  • Zatiaľ čo sa bude guláš variť, nakrájame na prúžky údené tofu.
  • V panvici zohrejeme olej, vložíme nakrájané tofu a smažíme do zlatohnedého odtieňa.
  • Prilejeme sójovú omáčku a dôkladne miešame, aby sa dostala na všetky kúsky tofu.
  • Musíme dať pozor, aby sa nám to nepripálilo. V prípade potreby prilejeme trošku vody.
  • Podľa chuti ešte môžeme prisoliť, ale väčšinou to nie je potrebné, takže len okoreníme.
  • Hotový guláš rozdelíme do misky, pridáme osmažené tofu ak tomu pridáme plátok tmavého chleba.
Výdatný rakúsky zemiakový guláš s paprikou, majoránom a tofu.
Zdroj: https://veganonboard.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.