Vyskúšajte tento grécky jogurt bez mlieka, ktorý je hustý, luxusne krémový a dokonale kyslý! Na jeho prípravu nepotrebujete nič špeciálne a stačí vám iba 4 ingrediencie.
Ingrediencie
- 1 šálka surových kešu orechov (namočených cez noc vo vode a scedených)
- 2 plechovky kokosového mlieka
- ¼ šálky tapiokového škrobu
- 3 kapsule vysoko kvalitných probiotík
Postup
- Zmiešajte odkvapkané kešu orechy, kokosové mlieko a tapiokový škrob v mixéri.
- Mixujte do hodvábne hladkej konzistencie
- Zmes preložte do hrnca a priveďte do varu.
- Odoberte z platne a nechajte vychladnúť.
- Pridajte do sklenenej misky (bez kovu!) a vmiešajte probiotikum pomocou dreveného, plastového alebo skleneného riadu.
- Misu zakryte tenkou tkaninou a zaistite ju gumičkou.
- Nechajte kvasiť pri izbovej teplote cez noc alebo pokiaľ nedosiahnete požadovanú kyslosť.
Ak preferujete rastlinnú stravu, máme pre vás recepty na vegánske pečivo , ktoré si zamiluje celá vaša rodina!