Jogurt po domácky z rúry

Jogurt po domácky z rúry

Naučte sa, ako si vyrobiť domáci jogurt v rúre! Nepotrebujete na to žiadne špeciálne vybavenie ani schopnosti. Navyše je to jednoduché, chutné a ušetríte tým aj nejaké peniaze.

Ingrediencie

  • 2 litre mlieka
  • 1/2 šálky cukru
  • 1 polievková lyžica neochutenej želatíny
  • 2 vrchovaté polievkové lyžice neochuteného jogurtu (musia obsahovať živé aktívne kultúry)
  • 1 polievková lyžica vanilky

Postup

  1. Vmiešajte želatínu do 1/3 šálky. studenej vody.
  2. Nechajte zatuhnúť.
  3. Na strednom plameni zahrejte mlieko na 85 stupňov za občasného miešania.
  4. Dajte z ohňa a pridajte želatínu, cukor a vanilku.
  5. Dobre prešľahajte.
  6. Ochlaďte na 55 stupňov.
  7. Pridajte jogurt a dobre premiešajte drôtenou metlou.
  8. Nalejte do 2 litrových pohárov (alebo iných nádob, ktoré chcete použiť) a priskrutkujte veko.
  9. Vložte do rúry blízko svetla.
  10. Zapnite svetlo rúry a zatvorte dvierka.
  11. Nechajte tuhnúť 8 až 10 hodín.
  12. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Biely jogurt servírovaný na tanieriku s čerstvými ostružinami s vedľa položenou lyžičkou a ostružinami.
www.thriftyfrugalmom.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.