Morčacia pečeň na hubách

Morčacia pečeň na hubách

Pripravte si tento chutný recept z morčacej pečene a húb, ktorý je rýchly a jednoduchý a vďaka tomu sa určite stane vašou obľúbenou večerou či obedom.

Ingrediencie

  • 1 lyžička ryžovej alebo celozrnnej múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého korenia
  • 500 g morčacej pečene
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 šálka plátkov húb (možno aj šampiňóny)
  • 1 jarná cibuľka
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. Na panvici rozohrejte lyžicu oleja.
  2. Umyte, odblaňte a nakrájajte pečeň na stredné kúsky.
  3. Pečeň vložte na panvicu a restujte zo všetkých strán, po orestovaní vytiahnite do misky.
  4. Pečeň by mala zostať mierne ružovkastá.
  5. Pridajte zvyšný olej, rozohrejte a pridajte nakrájanú jarnú cibuľku, orestujte na skus.
  6. Pridajte huby nakrájané na plátky, soľ, korenie a zalejte kuracím vývarom.
  7. Dostatočne prevarte.
  8. Do omáčky vložte restovaná pečeň a prehrejte.
  9. Pri servírovaní posypte restovaná krutá pečeň petržlenovou vňaťou.
  10. Restovaná pečeň môžete podávať napríklad s pažítkovou ryžou.
Restovaná krutá pečeň s hubami servírovaná na panvici.
www.recipes.mercola.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.