Pripravte si tento chutný recept z morčacej pečene a húb, ktorý je rýchly a jednoduchý a vďaka tomu sa určite stane vašou obľúbenou večerou či obedom.
Ingrediencie
- 1 lyžička ryžovej alebo celozrnnej múky
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky čerstvo mletého korenia
- 500 g morčacej pečene
- 3 lyžice olivového oleja
- 1 šálka plátkov húb (možno aj šampiňóny)
- 1 jarná cibuľka
- 200 ml kuracieho vývaru
- petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Na panvici rozohrejte lyžicu oleja.
- Umyte, odblaňte a nakrájajte pečeň na stredné kúsky.
- Pečeň vložte na panvicu a restujte zo všetkých strán, po orestovaní vytiahnite do misky.
- Pečeň by mala zostať mierne ružovkastá.
- Pridajte zvyšný olej, rozohrejte a pridajte nakrájanú jarnú cibuľku, orestujte na skus.
- Pridajte huby nakrájané na plátky, soľ, korenie a zalejte kuracím vývarom.
- Dostatočne prevarte.
- Do omáčky vložte restovaná pečeň a prehrejte.
- Pri servírovaní posypte restovaná krutá pečeň petržlenovou vňaťou.
- Restovaná pečeň môžete podávať napríklad s pažítkovou ryžou.