Jednoduché bravčové na cesnaku

Jednoduché bravčové na cesnaku

Tieto šťavnaté kotlety s medom sú pripravené rýchlosťou blesku a chutia úplne dokonale. Uvidíte, že sa po nich budete olizovať ešte o týždeň. Nie sú pritom vôbec náročné.

Ingrediencie:

  • 4 bravčové kotlety bez kosti
  • Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného cesnakového prášku
  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica neslaného čerstvého masla
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1/4 hrnčeka medu
  • 1/4 hrnčeka kuracieho vývaru alebo vody
  • 2 lyžice ryžového vínneho octu

Postup:

  • Rozpálime platňu na stredne vysokú teplotu a pripravíme si panvicu.
  • Do nej nalejeme olivový olej a nahrejeme.
  • Medzitým kotlety osolíme, okoreníme a zasypeme cesnakovým práškom.
  • Akonáhle je olej horúci, vložíme do panvice kotlety a zo všetkých strán osmažíme dozlatista po dobu cca 4 až 5 minút z každej strany.
  • Bočné úzke strany osmažíme tak, že ich podržíme pomocou kuchynských klieští, kým sa neosmaží.
  • Keď sú kotlety dôkladne osmažené, vyberieme ich z panvice a odložíme na tanier pod alobal.
  • Znížime trochu teplotu a rozpustíme v panvici maslo.
  • Vareškou jemne zoškrabneme prichytené kúsky z panvice a prihodíme olúpaný a na plátky nakrájané strúčiky cesnaku.
  • Restujeme zhruba 30 – 45 sekúnd a hneď prilejeme med a kurací vývar (vodu) s octom.
  • Trochu zvýšime teplotu a za stáleho miešania varíme asi 4 minúty, kým nezačne omáčka hustnúť.
  • Vložíme späť bravčové kotlety a zhruba 2 minúty prehrievame s omáčkou, pričom pomocou lyžice každú kotletu prelievame omáčkou, aby sa chute prepojili.
  • Vo chvíli, keď začnú byť okraje kotliet jemne hnedasté a budú vyzerať ako opečené, je hotovo.
  • Servírujeme ozdobené petržlenovou vňaťou so zemiakovou kašou, zeleninovou oblohou, varenou ryžou, ale aj s cestovinami.

Tip: Ak vám chýba inšpirácia, vyskúšajte recepty na šalát coleslaw , ktorý je k týmto kotletám skvelou voľbou.

Jednoduché medové cesnakové bravčové kotlety.
Zdroj: https://cafedelites.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.