Krkovička po sečuánsku

Krkovička po sečuánsku

Toto bravčové na cesnaku patrí k charakteristickým pokrmom tejto kuchyne. Má pikantnú, sladkastú aj kyslastú chuť a dokonale zasýti. Pokojne to môže byť luxusný obed či výdatnejšia večera.

Ingrediencie:

Na mäso:

  • 300 g bravčovej krkovičky
  • 2 lyžičky ryžového vína na varenie Shaoxing
  • 2 lyžičky svetlej sójovej omáčky
  • 3 lyžičky vody
  • Soľ podľa chuti
  • 1 lyžička kukuričného škrobu

Na zeleninu:

  • 2 polievkové lyžice sečuánskych nakladaných chilli papričiek
  • 1 lyžička zázvoru
  • 2 lyžičky cesnaku
  • 60 g hlivy ustricovej
  • 60 g bambusových výhonkov
  • 1 veľká mrkva
  • 1 zväzok jarnej cibuľky

Na omáčku:

  • 1 1/2 lyžice ryžového vína Shaoxing
  • 1 lyžica svetlej sójovej omáčky
  • 1/2 lyžice tmavej sójovej omáčky
  • 2 lyžice čierneho ryžového octu
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 1 1/2 lyžice kukuričného škrobu
  • 3 lyžice kuchynského oleja

Postup:

  • Bravčovú krkovičku nakrájame na tenké dlhé prúžky a dáme do misky.
  • Prilejeme ryžové víno, sójovú omáčku, vodu a premiešame. Zasypeme kukuričným škrobom a znova zamiešame. Odložíme nabok a necháme marinovať.
  • Sečuánske chilli dáme do misy, pridáme zázvor, cesnak, zatiaľ čo na tanier si odložíme hlivu ustricovú a mrkvu nakrájanú na tenké prúžky, bambusové výhonky, a nakoniec ešte rozkrájanú jarnú cibuľku.
  • Do misky nalejeme ryžové víno, obe sójové omáčky aj ryžový ocot. Prisypeme hnedý cukor s kukuričným škrobom a starostlivo premiešame, ideálne metlou.
  • Miešame tak dlho, až kým sa cukor nerozpustí a zmiznú prípadné žmolky zo škrobu.
  • Na vysokú teplotu zahrejeme panvicu Wok alebo väčšiu panvicu na vyprážanie a vlejeme do nej olej.
  • Po pár sekundách vhodíme marinované bravčové mäso a za stáleho miešania necháme restovať. Stačí len chvíľku, aby mäso zbledlo zo všetkých strán.
  • Mäso vyberieme na tanier a do panvice dáme zmes chilli so zázvorom a cesnakom.
  • Prihodíme bambusové výhonky, mrkvu aj hlivu ustricovú. Smažíme zhruba 1 minútu a potom znova vrátime mäso do panvice. Necháme variť ďalšiu minútu.
  • Pripravenú omáčku premiešame, aby nezostal na dne usadený škrob a vlejeme do panvice.
  • Akonáhle zhustne, odstavíme panvicu z platne a posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou. Podávame s rezancami, ryžou alebo pokojne len tak s čerstvým chlebom.
Bravčová krkovica s cesnakovou omáčkou.
Zdroj: https://redhousespice.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.