Bravčové kocky na cesnaku

Bravčové kocky na cesnaku

Príprava tohto pokrmu zaberie maximálne 30 minút, ale rozhodne stojí za to. Mäsu sekundujú zelené fazuľky, ktoré dodajú celému pokrmu ten správny šmrnc.

Ingrediencie:

  • 650 g bravčových kotliet bez kosti
  • 1 polievková lyžica koreniacej zmesi na bravčové mäso
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1/2 kocky masla
  • 60 ml zeleninového vývaru
  • Šťava z 1/2 chemicky neošetreného citróna
  • 6 – 8 strúčikov cesnaku
  • 450 g zelených fazuliek
  • 1/4 lyžičky červených čili vločiek
  • Čerstvá petržlen a plátky citróna na ozdobu

Postup:

  • Bravčové mäso nakrájame na stredne veľké kocky, cesnak olúpeme a nakrájame na jemné plátky.
  • Zelené fazuľky zbavíme koncov a blanšírujeme. Pokiaľ sú tenké, môžeme blanšírovanie vynechať.
  • Mäso dáme do misky, posypeme korením a premiešame, aby sa dostalo na každý kúsok mäsa.
  • V panvici zohrejeme olej na strednom ohni a potom vhodíme bravčové kocky, ktoré osmažíme po dobu 3 minút zo všetkých strán, aby bolo chrumkavé a okraje získali hnedý nádych. V prípade potreby ešte prilejeme olej.
  • Osmažené mäso vyberieme z panvice a vhodíme rozpustiť maslo. Znížime trochu teplotu a akonáhle je maslo rozpustené, pridáme cesnak a restujeme zhruba 30 sekúnd až 1 minútu.
  • Panvicu dôkladne oškrabeme od kúskov mäsa a zalejeme zeleninovým vývarom s citrónovou šťavou.
  • Miešame asi 1 minútu a potom pridáme zelené fazuľky, ktoré necháme variť po dobu 4 minút a pravidelne ich otáčame pomocou klieští.
  • Nakoniec dáme fazuľky v panvici bokom a vrátime späť mäso, aby sa prehrialo.
  • Servírujeme mäso s fazuľkami ozdobené plátkami citróna a posypané čerstvou nakrájanou petržlenovou vňaťou. Kto chce, môže ešte prisypať nasekané čerstvé čili papričky.
Jemné kúsky bravčového mäsa s cesnakovým maslom a zelenými fazuľami.
Zdroj: https://www.eatwell101.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.