Pečená bábika

Pečená bábika

Cesnak dokáže ochutiť prakticky čokoľvek av prípade mäsa to platí dvojnásobne. Skúste tento zaujímavý recept pre bravčové na cesnaku a uvidíte, že vás dostane.

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica morskej soli zmiešanej s mletým čiernym korením
  • 1 250 g bravčovej bábiky
  • 4 lyžice čerstvého nesoleného masla
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička sušenej bazalky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sušenej petržlenovej vňate
  • 2 lyžičky talianskej bylinkovej zmesi

Postup:

  • Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov a nachystáme plech s alobalom.
  • V malej miske zmiešame prelisovaný cesnak, bazalku, oregano, tymian, petržlen a taliansku bylinkovú zmes.
  • Mäso osolíme a okoreníme zo všetkých strán.
  • Vo veľkej panvici zohrejeme olivový olej a vložíme do nej bábiku, ktorú opečieme z každej strany do zlatohneda, aby sa mäso zatiahlo.
  • Vyberieme z panvice, preložíme na plech, na ktorom máme rozložený alobal. Potrieme pripravenou bylinkovou zmesou a poukladáme nakrájanými kúskami masla.
  • Bábiku zabalíme do fólie a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 25 – 30 minút.
  • Potom vypneme rúru a mäso necháme ešte 5 minút vo vnútri.
  • Nakoniec vyberieme plech z rúry, odstránime alobal a dáme ešte na 5 minút odpočinúť.
  • Nakrájame na plátky a môžeme servírovať. Perfektnou prílohou je zemiaková kaša.
Bravčová bábika pečená v rúre s maslovo-cesnakovou omáčkou.
Zdroj: https://sweetcsdesigns.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.