Zvyšnú zemiakovú kašu môžete využiť napríklad aj na prípravu tohto lahodného pokrmu. Užite si luxusné chrumkavé placky so syrom a slaninou, do ktorých sa zamilujete!
Ingrediencie
- 2 šálky studenej zemiakovej kaše
- 1 šálka strúhaného syra, ako je čedar
- ½ šálky hladkej múky
- 6 prúžkov slaniny
- 1 stredná cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička soli
- ½ lyžičky korenia
- 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 2 vajcia
- 4 lyžice masla alebo margarínu
Postup
- Slaninu opečte do chrumkava a nechajte odkvapkať na papierovej utierke, kým nevychladne.
- Rozdrobte na malé kúsky.
- Vložte kúsky slaniny do veľkej misy.
- Z panvice vylejte okrem 2 polievkových lyžíc tuk zo slaniny a opečte cesnak a prípadne cibuľu na strednom plameni, pokiaľ nezosklovatí.
- Pridajte ku kúskom slaniny zvyšné prísady (okrem masla/margarínu) a dobre premiešajte lyžicou alebo rukami (bude to lepkavé).
- Umyte a osušte panvicu a na strednom plameni v nej rozpustite 1 polievkovú lyžicu masla alebo margarínu.
- Odoberte asi ¼ šálky zemiakovej zmesi a vytvorte z nej guľu.
- Vložte ju do horúcej panvice a vytvarujte z nej placku.
- Vymažte asi 3 minúty z každej strany, pokiaľ nie sú placky ľahko zlatisté.
- Na dosiahnutie najlepších výsledkov ihneď podávajte, kým sú horúce a chrumkavé.
- Navrch dajte jarnú cibuľku, kyslú smotanu alebo kečup.
Už vás nebaví stále ako prílohu predkladať zemiakovú kašu alebo obyčajné varené zemiaky? Potom vyskúšajte naše recepty na šťouchané zemiaky . Ich príprava nie je o nič zložitejšia a chutia znamenite!