Placky zo zemiakovej kaše so syrom a slaninou

Placky zo zemiakovej kaše so syrom a slaninou

Zvyšnú zemiakovú kašu môžete využiť napríklad aj na prípravu tohto lahodného pokrmu. Užite si luxusné chrumkavé placky so syrom a slaninou, do ktorých sa zamilujete!

Ingrediencie

  • 2 šálky studenej zemiakovej kaše
  • 1 šálka strúhaného syra, ako je čedar
  • ½ šálky hladkej múky
  • 6 prúžkov slaniny
  • 1 stredná cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 vajcia
  • 4 lyžice masla alebo margarínu

Postup

  • Slaninu opečte do chrumkava a nechajte odkvapkať na papierovej utierke, kým nevychladne.
  • Rozdrobte na malé kúsky.
  • Vložte kúsky slaniny do veľkej misy.
  • Z panvice vylejte okrem 2 polievkových lyžíc tuk zo slaniny a opečte cesnak a prípadne cibuľu na strednom plameni, pokiaľ nezosklovatí.
  • Pridajte ku kúskom slaniny zvyšné prísady (okrem masla/margarínu) a dobre premiešajte lyžicou alebo rukami (bude to lepkavé).
  • Umyte a osušte panvicu a na strednom plameni v nej rozpustite 1 polievkovú lyžicu masla alebo margarínu.
  • Odoberte asi ¼ šálky zemiakovej zmesi a vytvorte z nej guľu.
  • Vložte ju do horúcej panvice a vytvarujte z nej placku.
  • Vymažte asi 3 minúty z každej strany, pokiaľ nie sú placky ľahko zlatisté.
  • Na dosiahnutie najlepších výsledkov ihneď podávajte, kým sú horúce a chrumkavé.
  • Navrch dajte jarnú cibuľku, kyslú smotanu alebo kečup.
Placky zo zemiakov so syrom a slaninou naukladané na sebe na tanieri.
www.crunchycreamysweet.com

Už vás nebaví stále ako prílohu predkladať zemiakovú kašu alebo obyčajné varené zemiaky? Potom vyskúšajte naše recepty na šťouchané zemiaky . Ich príprava nie je o nič zložitejšia a chutia znamenite!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.