Pikantný tekvicový dip

Pikantný tekvicový dip

Tento jednoduchý tekvicový dip zaberie iba 10 minút, skvele sa hodí na letné večierky alebo ako predjedlo a navyše je vegánsky!

Ingrediencie

  • ¼ šálky kešu orieškov
  • ¼ červenej cibule
  • 3 jalapenos papričky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky extra panenského olivového oleja na restovanie
  • ¾ šálky tekvicového pyré
  • 2 lyžičky mandľového mlieka
  • 1 lyžička olivového oleja do nátierky
  • 1 vetvička petržlenovej vňate na ozdobu, voliteľne

Postup

  1. Namočte ¼ šálky kešu na 2 hodiny alebo cez noc.
  2. Nakrájajte ¼ cibule a 3 jalapenos na prúžky julienne.
  3. Nakrájajte 4 strúčiky cesnaku na dlhé tenké prúžky.
  4. Do stredného hrnca dajte extra panenský olivový olej a zahrievajte ho na miernom ohni po dobu 30 sekúnd.
  5. Pridajte cesnak, cibuľu a jalapeno papričky a za občasného miešania restujte na strednom ohni po dobu 7 minút.
  6. Smažte, kým cibuľa nezhnedne.
  7. Zatiaľ čo restujete cibuľu s cesnakom a papričkami, vložte kešu do kuchynského robota a mixujte pri nízkej rýchlosti, kým sa nerozdrví.
  8. Pridajte tekvicové pyré a zmiešajte s kešu orieškami.
  9. Pridajte vyprážanú cibuľu, cesnak a papričky k zmesi tekvicového pyré a kešu.
  10. Pridajte mandľové mlieko, olivový olej a všetko premiešajte, pokiaľ nebude zmes hladká.
  11. Ozdobte kučeravou petržlenovou vňaťou.
  12. Preložte dip do misky a podávajte napríklad s mozzarellovými tyčinkami.
Pikantná nátierka z tekvice servírovaná v miske s vyprážanými syrovými tyčinkami.
www.healingtomato.com

Pokiaľ vás baví sladké pečenie a radi by ste vyskúšali niečo nové, inšpirujte sa našimi receptami na dezerty z maslovej či hokkaido tekvice .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.