Tento jednoduchý tekvicový dip zaberie iba 10 minút, skvele sa hodí na letné večierky alebo ako predjedlo a navyše je vegánsky!
Ingrediencie
- ¼ šálky kešu orieškov
- ¼ červenej cibule
- 3 jalapenos papričky
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 lyžičky extra panenského olivového oleja na restovanie
- ¾ šálky tekvicového pyré
- 2 lyžičky mandľového mlieka
- 1 lyžička olivového oleja do nátierky
- 1 vetvička petržlenovej vňate na ozdobu, voliteľne
Postup
- Namočte ¼ šálky kešu na 2 hodiny alebo cez noc.
- Nakrájajte ¼ cibule a 3 jalapenos na prúžky julienne.
- Nakrájajte 4 strúčiky cesnaku na dlhé tenké prúžky.
- Do stredného hrnca dajte extra panenský olivový olej a zahrievajte ho na miernom ohni po dobu 30 sekúnd.
- Pridajte cesnak, cibuľu a jalapeno papričky a za občasného miešania restujte na strednom ohni po dobu 7 minút.
- Smažte, kým cibuľa nezhnedne.
- Zatiaľ čo restujete cibuľu s cesnakom a papričkami, vložte kešu do kuchynského robota a mixujte pri nízkej rýchlosti, kým sa nerozdrví.
- Pridajte tekvicové pyré a zmiešajte s kešu orieškami.
- Pridajte vyprážanú cibuľu, cesnak a papričky k zmesi tekvicového pyré a kešu.
- Pridajte mandľové mlieko, olivový olej a všetko premiešajte, pokiaľ nebude zmes hladká.
- Ozdobte kučeravou petržlenovou vňaťou.
- Preložte dip do misky a podávajte napríklad s mozzarellovými tyčinkami.
Pokiaľ vás baví sladké pečenie a radi by ste vyskúšali niečo nové, inšpirujte sa našimi receptami na dezerty z maslovej či hokkaido tekvice .