Hummus z tekvice je neuveriteľne chutný a pritom zdravý. Vychutnajte si ho s vašimi obľúbenými krekermi, toastovým či pita chlebom alebo zeleninou.
Ingrediencie
- 500 g nakrájanej čerstvej tekvice bez šupky
- 5 lyžíc extra panenského olivového oleja
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 hlava cesnaku, s odrezanou špičkou, aby sa odkryli strúčiky
- 425 g cíceru, scedené (nechajte si trochu tekutiny bokom)
- 2-3 lyžice tahini
- 1 polievková lyžica 100% javorového sirupu
- šťava z jedného citróna
- 1 čajová lyžička soli
- opečené tekvicové semienka, olivový olej a trochu škorice na podávanie
Postup
- Predhrejte rúru na 230 stupňov C.
- V miske zmiešajte tekvicu, lyžicu oleja a rascu.
- Rozložte kúsky tekvice na papier na pečenie a pridajte cesnak.
- Pečte po dobu 25-30 minút alebo kým okraje tekvice a cesnaku trochu nesčernejú.
- Vložte tekvicu, cesnak a cícer do kuchynského robota spolu s tahini, 4 lyžicami olivového oleja, javorovým sirupom, citrónom a soľou.
- Mixujte do hladka a podľa potreby pridajte ďalší olivový olej.
- Pridajte viac tahini, javorového sirupu a soli podľa chuti.
- Ak chcete krémovejší hummus, pridajte časť vyhradenej kvapaliny z cíceru a premiešajte.
- Dajte do servírovacej misky, pokvapkajte trochou olivového oleja, posypte tekvicovými semienkami a pridajte trochu škorice.
- Podávajte s krekermi, toastovým či pita chlebom alebo zeleninou.
Ochutnajte naše luxusné recepty na tekvicové rizoto 6x inak!