Líbyjská tekvicová nátierka

Líbyjská tekvicová nátierka

Tento dip je pikantný a príjemne korenený, pochádzajúci z Líbye a teraz obľúbený medzi Izraelčanmi. Obľúbite si ho aj vy?

Ingrediencie

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 7 strúčikov cesnaku, lisovaných
  • 1/2 lyžičky rasce
  • štipka vločiek červeného chilli
  • 2 šálky tekvicového pyré v konzerve alebo domáceho
  • 3 lyžičky Harissy
  • 1 lyžička medu
  • šťava z 1 citróna
  • soľ podľa chuti

Postup

  1. Olivový olej zohrejte v strednej panvici na strednom ohni.
  2. Pridajte cesnak, rascu, a vločky červeného chilli.
  3. Osoľte a premiešajte.
  4. Restujte, kým cesnak nezačne zlátnuť.
  5. Pridajte tekvicové pyré, harissu a med a premiešajte.
  6. Povarte, kým sa tekvica neohreje.
  7. Vyberte zo sporáka a vmiešajte citrónovú šťavu.
  8. Ochutnajte a prípadne dokoreňte.
  9. Podávajte s gréckym jogurtom a ohriatou pitou, alebo ako ozdobu kuskusu.
Nátierka z tekvice servírovaná v miske, ozdobená gréckym jogurtom a čerstvými bylinkami.
www.jmoreliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.