Tento dip je pikantný a príjemne korenený, pochádzajúci z Líbye a teraz obľúbený medzi Izraelčanmi. Obľúbite si ho aj vy?
Ingrediencie
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 7 strúčikov cesnaku, lisovaných
- 1/2 lyžičky rasce
- štipka vločiek červeného chilli
- 2 šálky tekvicového pyré v konzerve alebo domáceho
- 3 lyžičky Harissy
- 1 lyžička medu
- šťava z 1 citróna
- soľ podľa chuti
Postup
- Olivový olej zohrejte v strednej panvici na strednom ohni.
- Pridajte cesnak, rascu, a vločky červeného chilli.
- Osoľte a premiešajte.
- Restujte, kým cesnak nezačne zlátnuť.
- Pridajte tekvicové pyré, harissu a med a premiešajte.
- Povarte, kým sa tekvica neohreje.
- Vyberte zo sporáka a vmiešajte citrónovú šťavu.
- Ochutnajte a prípadne dokoreňte.
- Podávajte s gréckym jogurtom a ohriatou pitou, alebo ako ozdobu kuskusu.