Ovocná kvasnicová torta

Ovocná kvasnicová torta

Čučoriedky sú veľmi vďačné ovocie, ktoré chutí snáď úplne vo všetkom. Táto rýchla buchta je jednoduchá, veľmi chutná, a keď sa hneď nezje, vydrží pokojne aj 4 dni.

Ingrediencie:

  • 4 a 1/2 čajovej lyžičky sušeného droždia
  • 1/2 hrnčeka vlažnej vody
  • 1 hrnček čerstvých alebo rozmrazených čučoriedok
  • 1 a 1/4 lyžičky soli
  • 3 vajcia
  • 1/2 hrnčeka zmäknutého nesoleného masla
  • 1/3 hrnčeka sušeného odstredeného mlieka
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 3 hrnčeky chlebovej múky

Na ozdobu:

  • Rozpustené maslo
  • Škorica
  • Cukor múčka

Postup:

  • Droždie rozšľaháme vo vode pomocou vidličky a necháme chvíľku stáť.
  • Do misy dáme cukor, soľ, vajcia, maslo, sušené mlieko a časť múky. Pridáme rozpustené droždie a miešame, aby sa ingrediencie ľahko zmiešali.
  • Prihodíme prepláchnuté a dobre odkvapkané čučoriedky, zasypeme zvyšnou múkou a utvoríme husté cesto.
  • Zakryjeme utierkou a necháme odpočívať po dobu 30 minút.
  • Medzitým si vyložíme okrúhlu formu papierom na pečenie a dáme predohrať rúru na 180 stupňov.
  • Akonáhle si cesto odpočinie, preložíme ho do formy a dobre uhladíme. Zakryjeme papierom na pečenie a necháme stúpať tak dlho, až dosiahne okraj formy.
  • Než dáme formu do rúry, pokvapkáme povrch rozpusteným maslom, poprášime cukrom a škoricou.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 40 minút, kým nezačne povrch získavať zlatohnedý nádych.
  • Hotovú buchtu vyberieme z rúry a necháme 15 minút odpočinúť, až potom ju vyberieme z formy a odložíme na drôtený stojan, aby vychladla.
Kysnutý čučoriedkový koláč.
Zdroj: https://www.food.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.