Táto jednoduchá, a pritom veľmi chutná čučoriedková omáčka je vyrobená z čerstvých čučoriedok a poteší svojou jemnou štruktúrou aj vynikajúcou chuťou.
Ingrediencie:
- 3 hrnčeky čerstvých alebo mrazených čučoriedok
- 1 hrnček vody + 3 lyžice vody
- 1/2 hrnčeka cukru kryštál
- 1 a 1/2 lyžice kukuričného škrobu
- 1 lyžičku vanilkového extraktu alebo 1 vrecko vanilkového cukru
Postup:
- Čučoriedky prepláchneme a 1 a 1/2 hrnčeka dáme do hrnca. Prilejeme hrnček vody s vanilkovým extraktom, zasypeme cukrom a na stredne vysokom ohni začneme zahrievať.
- Akonáhle privedieme do varu, začnú sa čučoriedky postupne rozpadať.
- Kukuričný škrob rozmiešame v 3 lyžiciach vody, pridáme k čučoriedkam a za stáleho miešania pri nízkej teplote varíme cca 3 minúty.
- Keď bude omáčka veľmi hutná/hustá, môžeme po lyžiciach pridávať vodu, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu.
- Odstavíme z platne, prisypeme zvyšné čučoriedky a jemne zamiešame.
- Servírujeme na palacinky, lievance, ovocné knedle, skrátka s čímkoľvek máme radi.