Táto buchta je jednoduchšia verzia klasickej banánovej torty, len na bežnom pekáči/plechu. Má skvelú chuť, je vláčny a jemný. Ako ochutnáte, budete mať chuť zjesť celý plech na posedenie.
Ingrediencie:
Na korpus:
- 3 veľmi zrelé banány
- 8 polievkových lyžíc zmäknutého masla
- 3/4 hrnčeka hnedého cukru
- 1/4 hrnčeka krupicového cukru
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 2 vajcia
- 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička škorice
- 1/2 lyžičky soli
- 1 hrnček mletých vlašských orechov
Krémová poleva:
- 1 balenie smotanového syra (250 g)
- 1/2 kocky zmäknutého čerstvého masla
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 4 hrnčeky práškového cukru
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a formu na pečenie vystriekame kuchynským sprejom.
- Vo veľkej mise roztlačíme banány a pridáme k nim maslo s cukrom. Pomocou ručného mixéra šľaháme na strednú rýchlosť zhruba 2 až 3 minúty.
- Pridáme vanilku, vajcia a miešame, až sa všetko spojí.
- Nakoniec pridáme zvyšné suroviny a dôkladne premiešame, aby vzniklo krásne hladké a jemné cesto bez hrudiek.
- Prelejeme do formy na pečenie a umiestnime do predhriatej rúry.
- Pečieme asi 20 – 27 minút, záleží na type rúry. Pre istotu je lepšie cesto zhruba po 20 minútach skontrolovať špajľou, či už nie je v strednej časti hotové.
- Keď je buchta vychladnutá, pripravíme si polevu.
- V miske rozšľaháme smotanový syr, maslo a vanilkový extrakt. Pridáme práškový cukor, vždy po jednom hrnčeku a miešame, kým sa úplne nespoja s ostatnými surovinami. Takto postupne začleníme do polevy všetky 4 hrnčeky.
- Hotovú polevu rozotrieme na vychladnutú tortu, uhladíme a ozdobíme plátkami banánu, orechmi alebo napríklad čokoládovými hoblinami.