Dezert s vôňou banánov

Dezert s vôňou banánov

Táto buchta je jednoduchšia verzia klasickej banánovej torty, len na bežnom pekáči/plechu. Má skvelú chuť, je vláčny a jemný. Ako ochutnáte, budete mať chuť zjesť celý plech na posedenie.

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 3 veľmi zrelé banány
  • 8 polievkových lyžíc zmäknutého masla
  • 3/4 hrnčeka hnedého cukru
  • 1/4 hrnčeka krupicového cukru
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 hrnček mletých vlašských orechov

Krémová poleva:

  • 1 balenie smotanového syra (250 g)
  • 1/2 kocky zmäknutého čerstvého masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 4 hrnčeky práškového cukru

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a formu na pečenie vystriekame kuchynským sprejom.
  • Vo veľkej mise roztlačíme banány a pridáme k nim maslo s cukrom. Pomocou ručného mixéra šľaháme na strednú rýchlosť zhruba 2 až 3 minúty.
  • Pridáme vanilku, vajcia a miešame, až sa všetko spojí.
  • Nakoniec pridáme zvyšné suroviny a dôkladne premiešame, aby vzniklo krásne hladké a jemné cesto bez hrudiek.
  • Prelejeme do formy na pečenie a umiestnime do predhriatej rúry.
  • Pečieme asi 20 – 27 minút, záleží na type rúry. Pre istotu je lepšie cesto zhruba po 20 minútach skontrolovať špajľou, či už nie je v strednej časti hotové.
  • Keď je buchta vychladnutá, pripravíme si polevu.
  • V miske rozšľaháme smotanový syr, maslo a vanilkový extrakt. Pridáme práškový cukor, vždy po jednom hrnčeku a miešame, kým sa úplne nespoja s ostatnými surovinami. Takto postupne začleníme do polevy všetky 4 hrnčeky.
  • Hotovú polevu rozotrieme na vychladnutú tortu, uhladíme a ozdobíme plátkami banánu, orechmi alebo napríklad čokoládovými hoblinami.
Luxusná banánový torta s krémovou glazúrou.
Zdroj: https://mildlymeandering.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.