Buchta s makom a slivkami

Buchta s makom a slivkami

Buchty, keď zmiešate múku, vajcia a maslo, sú najjednoduchšie a zároveň tie najobľúbenejšie. Tento luxusný makový dezert so slivkami nikdy nesklame!

Ingrediencie

  • 1,5 šálky celozrnnej múky
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/8 lyžičky soli
  • 3 lyžice maku
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky kokosového oleja
  • 1,5 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 šálky kokosového mlieka light
  • 7-8 sliviek, nakrájaných na malé kúsky
  • 1/4 šálky mandľových vločiek

Na posypanie:

  • 2 lyžice mandľových vločiek
  • práškový cukor

Postup

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Vymažte formu na pečenie a vysypte múkou.
  3. Použite ideálne obdĺžnikovú formu 20 x 10 cm.
  4. Vo veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a mak.
  5. V inej miske šľahajte vajcia a cukor, kým zmes nie je hustá a zdvojnásobená.
  6. Pomaly pridávajte olej a vanilkový extrakt.
  7. Pridajte zmes múky v 3 dávkach do vaječnej zmesi, striedavo s kokosovým mliekom.
  8. Jemne pridajte slivky a mandle.
  9. Cesto by malo byť silné.
  10. Nalejte cesto do pripravenej formy.
  11. Posypte mandľami a pečte 45-50 minút, kým špajle vložená do stredu nevylezie čistá.
  12. Pred vyklopením na chladiaci rošt nechajte buchtu 10 – 15 minút vychladnúť vo forme.
  13. Táto buchta sa veľmi dobre skladuje v chladničke vo vzduchotesnej nádobe.
Makový koláč so slivkami servírovaný na tanieriku s nožom.
www.tashasartisanfoods.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.