Pripravte si zdravú bublaninu s kefírom, s ktorou už nebudete mať žiadne výčitky! Žiadna pšeničná múka, namiesto toho kvalitné a plnohodnotné suroviny.
Ingrediencie
- 30g špaldovej múky
- 100g ovsených vločiek (rozdrvených)
- 250ml kefíru
- 2ks vajec
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
- 250g ovocia (jahody, broskyne, trasne, ríbezle, čučoriedky,…)
Postup
- Najprv predhrejte rúru na 180°C.
- V mise rozšľahajte vajcia s kefírom.
- V inej mise zmiešajte preosiatu múku s kypriacim práškom a ovsenými vločkami.
- Múku s prdopečom postupne vmiešajte k vajcu s kefírom a premiešajte dohladka.
- Hotové cesto nalejte do maslom/olejom vymasteného a múkou vysypaného pekáča alebo formy.
- Na cesto rozprestrite dostatočné množstvo ovocia. Lepšie je, keď je ovocie viac.
- Buchtu pečte po dobu 25-30 minút a potom skúste špajľou, či už je hotová.
- Po upečení nechajte vychladnúť a podávajte.