Buchta s orechmi a čokoládovou polevou

Buchta s orechmi a čokoládovou polevou

Prinášame inšpiráciu na orieškový múčnik s kefírovým základom. Navrchu s lahodnou čokoládovou polevou.

Ingrediencie

  • 280g hladkej múky
  • 500ml kefírového mlieka
  • 150g práškového cukru
  • 1ks vajcia
  • 4 lyžice medu
  • 4 lyžice kakaa
  • 150ml oleja
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • Drvené orechy podľa chuti (vlašské, lieskové, mandle, pekanové,…)
  • 200g čokolády na varenie
  • 200ml smotany na šľahanie (30%)

Postup

  • V mise zmiešajte múku, kypriaci prášok, cukor, kakao a sódu.
  • V inej mise metlou rozšľahajte vajcia, prilejte kefír, olej, a med.
  • Orechy nasekajte nahrubo alebo najemno. Kto, ako má rád.
  • Rúru si predhrejte na 170 °C.
  • Sypkú zmes postupne zašľahajte do zmesi s kefírom. Nakoniec primiešajte nasekané/nadrvené orechy.
  • Plech vymažte maslom a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie. Do neho vlejte hotové cesto.
  • Pečte 40-50 minút. Skúšajte špajľou, či už je hotová.
  • Po upečení nechajte vychladnúť.
  • Pripravte čokoládovú polevu tak, že do hrnca dáte variť smotanu, vsypete do nej nalámanú čokoládu a necháte úplne rozpustiť a prepojiť.
  • Hotovú polevu nalejte na povrch vychladnutej buchty a potom nechajte stuhnúť.
Čokoládová buchta s orechmi a polevou navrchu.
Zdroj: justsotasty.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.