Cuketovo-paradajková polievka s talianskou klobásou

Cuketovo-paradajková polievka s talianskou klobásou

Táto polievka z cukiet a paradajok je lahodná, výživná a zdravá. Vychutnáte si každú lyžicu! Pripravte si ju ako príjemnú večeru, ktorá vás zahreje.

Ingrediencie:

  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 500 g talianskej klobásy, vybratej zo čriev
  • 1 šálka řapíkatého zeleru, nakrájaného na kocky
  • 2 šálky nakrájanej cibule
  • 2 šálky červenej papriky, nakrájané na kocky (asi jedna veľká paprika)
  • 2 strúčiky cesnaku, lisované
  • štipka červených chilli vločiek
  • ¼ šálky paradajkového pretlaku
  • cca 1 kg cukiet, nakrájaných na kúsky
  • 5 čerstvých paradajok, nakrájaných na kocky
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 2 l kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 šálka nahrubo nastrúhaného parmezánu
  • 1 alebo 2 kusy parmezánovej kôry (voliteľne)
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
  • 1 vetvička čerstvého tymiánu
  • extra parmezán na ozdobu, voliteľne

Postup

  1. Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej.
  2. Pridajte talianske klobásy a varte, kým nezhnednú, cca 5 minút (klobásy pritom rozsekajte vareškou).
  3. Akonáhle klobása zhnedne, pridajte cibuľu, stopkový zeler a papriku a restujte štyri minúty.
  4. Presuňte mäso a zeleninu na stranu a znížte plameň na strednú teplotu (ak váš hrniec nie je dostatočne veľký, vyberte mäso a zeleninu do šalátovej misy, potom ich pridáte späť).
  5. Pridajte do stredu hrnca cesnak, chilli vločky a paradajkový pretlak a varte dve minúty za občasného miešania.
  6. Pridajte paradajky, cuketu, soľ, korenie, vývar, parmezánovú kôru a parmezán spolu s čerstvou bazalkou a čerstvým tymianom a dobre premiešajte.
  7. Polievku priveďte do varu a varte prikrytou pokrievkou, kým zelenina nezmäkne – asi 10 až 15 minút.
  8. Odstráňte polievku zo sporáka a vyberte parmezánovú kôru.
  9. Polievku podávajte ihneď s čerstvou bazalkou a parmezánom.
Polievka z cukiet a paradajok s talianskou klobásou servírovaná v hlbokom tanieri s vedľa položenou lyžicou.
www.eatwell101.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.