Vanilková bábovka so šľahačkou

Vanilková bábovka so šľahačkou

Táto fantastická bábovka je ľahučká, má skvelú vanilkovú chuť a je sladká tak akurát. Hodí sa takmer pre každú príležitosť, takže ju neváhajte servírovať svojim hosťom. Budú nadšení!

Ingrediencie

Na bábovku:

  • 3 šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 šálky masla, izbovej teploty
  • 2 šálky cukru
  • 1/3 šálky rastlinného oleja
  • 3 veľké vajcia
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 3/4 šálky smotany na šľahanie

Na polevu:

  • 1 a 1/2 šálky práškového cukru
  • 2 lyžice mlieka alebo silnej smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  2. Vymažte a múkou vysypte 25 cm formu na bábovku.
  3. V strednej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  4. Vo veľkej mise vyšľahajte maslo s cukrom do hladka a potom vmiešajte rastlinný olej.
  5. Po jednom vmiešajte vajcia, potom vanilkový extrakt a miešajte, kým sa všetko úplne nezapracuje.
  6. Vmiešajte polovicu múčnej zmesi a potom smotanu na šľahanie.
  7. Vmiešajte zvyšnú zmes múky a miešajte, kým nezostanú viditeľné žiadne pruhy suchých prísad.
  8. Nalejte cesto do pripravenej formy.
  9. Pečte 55–60 minút, alebo pokiaľ špajľa vložená do bábovky nevyjde čistá alebo len s niekoľkými omrvinkami.
  10. Bábovku nechajte vo forme vychladnúť aspoň 20 minút, potom vyklopte na mriežku, aby úplne vychladla.
  11. Medzitým v malej miske vyšľahajte práškový cukor, mlieko a vanilkový extrakt do hladka.
  12. Poleva by mala mať tekutú konzistenciu, preto pridajte niekoľko lyžíc práškového cukru, ak je príliš riedka, alebo niekoľko lyžíc mlieka, pokiaľ je príliš hustá.
  13. Polevu nalejte na vychladnutú bábovku a servírujte.
Šľahačková bábovka s polevou servírovaná na tanieriku ozdobená čerstvým ovocím.
www.bakingbites.com

Inšpirujte sa aj našimi receptami na bábovku s tvarohom v 6 najlepších variantoch. Pochutnáte si!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.