Chrumkavé lístkové cesto v kombinácii s chladným vanilkovým krémom rozhodne stojí za vyskúšanie. Tento dezert je ľahučký, krémový a dostatočne sladký. Užite si ho!
Ingrediencie
- 2 listy lístkového cesta, rozmrazené
- 4 šálky plnotučného mlieka
- 1 a 1/2 šálky kryštálového cukru
- 1 a 1/4 šálky hladkej múky
- 8 vajec
- 3 lyžičky vanilkového extraktu
- 2 lyžice rumu (voliteľne)
- 2 šálky šľahačky, chladené
- 2 lyžice práškového cukru, plus ďalšie na posypanie
Postup
- Predhrejte rúru na 175 °C.
- Každý list lístkového cesta položte na plech a pečte 10 minút do zlatista.
- Odložte stranou vychladnúť.
- Pridajte tri šálky mlieka do hrnca a priveďte do varu na strednom ohni.
- Medzitým vo veľkej mise vyšľahajte žĺtky s kryštálovým cukrom tak, aby boli svetlé a nadýchané.
- Pridajte múku, vanilku, rum (ak používate) a zvyšnú 1 šálku mlieka.
- Keď mlieko začne vrieť, vmiešajte žĺtkovú zmes do vriaceho mlieka a pomaly miešajte, kým nezhustne.
- Odstráňte z tepla.
- Vo veľkej mise vyšľahajte bielky elektrickým mixérom, kým sa nevytvoria tuhé špičky, a pomaly vmiešajte do pudingovej zmesi.
- Umiestnite jeden z listov lístkového cesta na dno formy s rozmermi 23 x 33 cm.
- Puding rovnomerne rozotrite po liste lístkového cesta.
- Vložte do chladničky, aby všetko vychladlo a stuhlo, 1-2 hodiny.
- Keď je puding vychladnutý, vyšľahajte elektrickým šľahačom šľahačku s 2 lyžicami práškového cukru do tuha.
- Rovnomerne rozotrite na puding.
- Druhý list lisového cesta nakrájajte na 15 štvorcov a položte na šľahačku.
- Vráťte do chladničky na 2 hodiny.
- Pred podávaním posypte práškovým cukrom.