Rezy z lístkového cesta s vanilkovým krémom

Rezy z lístkového cesta s vanilkovým krémom

Chrumkavé lístkové cesto v kombinácii s chladným vanilkovým krémom rozhodne stojí za vyskúšanie. Tento dezert je ľahučký, krémový a dostatočne sladký. Užite si ho!

Ingrediencie

  • 2 listy lístkového cesta, rozmrazené
  • 4 šálky plnotučného mlieka
  • 1 a 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 1 a 1/4 šálky hladkej múky
  • 8 vajec
  • 3 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžice rumu (voliteľne)
  • 2 šálky šľahačky, chladené
  • 2 lyžice práškového cukru, plus ďalšie na posypanie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Každý list lístkového cesta položte na plech a pečte 10 minút do zlatista.
  3. Odložte stranou vychladnúť.
  4. Pridajte tri šálky mlieka do hrnca a priveďte do varu na strednom ohni.
  5. Medzitým vo veľkej mise vyšľahajte žĺtky s kryštálovým cukrom tak, aby boli svetlé a nadýchané.
  6. Pridajte múku, vanilku, rum (ak používate) a zvyšnú 1 šálku mlieka.
  7. Keď mlieko začne vrieť, vmiešajte žĺtkovú zmes do vriaceho mlieka a pomaly miešajte, kým nezhustne.
  8. Odstráňte z tepla.
  9. Vo veľkej mise vyšľahajte bielky elektrickým mixérom, kým sa nevytvoria tuhé špičky, a pomaly vmiešajte do pudingovej zmesi.
  10. Umiestnite jeden z listov lístkového cesta na dno formy s rozmermi 23 x 33 cm.
  11. Puding rovnomerne rozotrite po liste lístkového cesta.
  12. Vložte do chladničky, aby všetko vychladlo a stuhlo, 1-2 hodiny.
  13. Keď je puding vychladnutý, vyšľahajte elektrickým šľahačom šľahačku s 2 lyžicami práškového cukru do tuha.
  14. Rovnomerne rozotrite na puding.
  15. Druhý list lisového cesta nakrájajte na 15 štvorcov a položte na šľahačku.
  16. Vráťte do chladničky na 2 hodiny.
  17. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Šľahačkový rez posypaný práškovým cukrom servírovaný na tanieriku.
www.12tomatoes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.