Jednoduchá torta Tres leches

Jednoduchá torta Tres leches

Užite si tento autentický jednoduchý recept na tortu Tres Leches, ktorého ľahká piškóta je pokrytá chutnou šľahačkou. Fantastický mexický dezert, ktorý sa u vás stane hitom!

Ingrediencie

Na cesto:

  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • ½ hrnčeka zmäknutého masla
  • ½ šálky rastlinného oleja
  • 1 šálka bieleho cukru
  • 4 veľké vajcia, izbové teploty
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 a ¼ šálky plnotučného mlieka

Na mliečnu zmes:

  • 340 g plechovka nesladeného kondenzovaného mlieka
  • 400 g plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
  • 1 a ½ šálky smotany na šľahanie

Na domácu šľahačku:

  • 1 a ½ šálky smotany na šľahanie
  • ¼ šálky kryštálového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • plátky jahôd alebo škorice na ozdobenie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Vymažte pekáč o veľkosti 23 x 33 cm maslom a dajte bokom.
  3. V stredne veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  4. Vo veľkej mise zmiešajte maslo, olej a cukor, kým sa dobre nespoja, asi 3 – 4 minúty.
  5. Pridajte vajcia, jedno po druhom, šľahajte po každom pridaní, aby sa každé vajce vmiešalo do cesta.
  6. Potom vmiešajte vanilkový extrakt.
  7. Polovicu múčnej zmesi jemne vmiešajte do vlhkých prísad, potom pridajte mlieko a potom pridajte zvyšnú zmes múky.
  8. Nalejte cesto do pripraveného pekáča.
  9. Pečte 35 – 40 minút, kým špajle vložená do cesta nevyjde čistá.
  10. Akonáhle je torta vychladnutá, pomocou špajle prepichajte otvory v celej torte.
  11. V malej miske zmiešajte nesladené kondenzované mlieko, sladené kondenzované mlieko a smotanu na šľahanie, kým sa úplne nespoja.
  12. Nalejte mliečnu zmes na tortu a potom dajte do chladničky, kým úplne nevychladne. (Najlepšie je cez noc.)
  13. Do veľkej vychladenej misy pridajte smotanu na šľahanie.
  14. Šľahajte na nízke otáčky, potom zvyšujte na strednú rýchlosť asi 2 minúty, v smotane sa vytvoria mäkké špičky.
  15. Pridajte cukor a vanilkový extrakt a šľahajte ďalšie 1 – 2, kým nebude zmes svetlá a nadýchaná.
  16. Vyberte šľahačku na tortu.
  17. Najlepšia je torta s plátkami jahôd alebo so škoricou.
  18. Dajte do chladničky, kým nebudete pripravení servírovať.
Mexická torta ozdobená domácou šľahačkou servírovaná na tanieriku s vidličkou.
www.everydayeileen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.