Buchta zo šľahačky s polevou

Buchta zo šľahačky s polevou

Neuveriteľne jednoduchá šľahačková buchta, ktorú môžete podávať pri mnohých rôznych príležitostiach. Vystačíte si so základnými prísadami, ktoré máte bežne doma a výsledkom je perfektný nadýchaný dezert.

Ingrediencie

  • 1 a 1/2 šálky zmäkčeného masla
  • 3 šálky bieleho kryštálového cukru
  • 6 veľkých vajec izbovej teploty
  • 3 hrnčeky preosiatej tortovej múky
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 240 ml smotany na šľahanie

Na polevu:

  • 2 šálky preosiateho práškového cukru
  • 1/4 šálky rozpusteného masla
  • 2-4 lyžice silnej smotany
  • ľubovoľný extrakt (voliteľne)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 160 stupňov C.
  2. Vymažte a vysypte dve bochníkové formy.
  3. Tortovú múku preosejte a odmerajte.
  4. Dajte bokom.
  5. Vo veľkej mise zmiešajte maslo a postupne pridávajte cukor.
  6. Šľahajte na strednú rýchlosť, pokiaľ nebude zmes krémová.
  7. Pridajte vajcia, jedno po druhom, a miešajte po každom pridaní.
  8. Striedavo pridávajte preosiatu tortovú múku a šľahačku, šľahajte na nízkej rýchlosti, kým sa nerozmixujú (nadmerné šľahanie spôsobí suchý a ťažký koláč).
  9. Pridajte vanilku.
  10. Pre bohatšiu chuť pridajte ďalšiu 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu.
  11. Nalejte do pripravených foriem.
  12. Pečte približne 1 hodinu a 15 minút, alebo pokiaľ nôž vložený do stredu buchty nevyjde čistý.
  13. Nechajte vo formách vychladnúť na mriežke 15–20 minút.
  14. Vyberte z foriem a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
  15. V prípade potreby pripravte polevu zmiešaním uvedených ingrediencií a dôkladným premiešaním.
  16. Rozotrite na vychladnuté buchty a podávajte.
Šľahačkový múčnik servírovaný na tanieri s miskou krému.
www.recipelion.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.