Toto je absolútna klasika, bez ktorej sa váš jedálniček jednoducho nezaobíde. Občas je potrebné trochu hrešiť a dať si aj niečo menej diétneho. Neváhajte omrknúť aj recepty na dusenú kapustu , nech môžete vyskúšať aj iné varianty.
Ingrediencie:
- 1 stredne veľká hlávka kapusty (cca 1 250 g)
- 2 veľké cibule
- 125 g masla
Na halušky:
- 1 vajce
- 1 hrnček hladkej múky
- 2 lyžice vody
- Štipka soli
Postup:
- Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. To isté urobíme s kapustou.
- V panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu s kapustou a restujeme asi 30 minút, kým oboje nezíska hnedý nádych a nezačne karamelizovať.
- Na halušky si zmiešame v miske múku, soľ, vajcia aj vodu a vypracujeme stredne tuhé cesto.
- Dáme si ohriať hrniec vody, ktorú trochu osolíme.
- Pomocou lyžičky vhadzujeme kúsky cesta do vriacej osolenej vody a necháme variť 5 – 7 minút.
- Potom scedíme do sitka a necháme v dreze odkvapkať.
- Odkvapkané nočky vrátime späť do hrnca, pridáme teplú kapustu z panvice, premiešame a môžeme podávať.