Klasické halušky

Klasické halušky

Toto je základný recept na halušky/knedličky, ktoré si môžeme dať v podstate s čímkoľvek. Perfektne sa hodí k mäsovému sosu, do hustej polievky, so slaninou a kapustou, alebo len tak s restovanou cibuľkou.

Ingrediencie:

  • 2 vajcia veľkosti L
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžice vody
  • 1 hrnček polohrubej múky

Postup:

  • Múku preosejeme do misky spolu so soľou, pridáme vajcia, osolíme a vypracujeme cesto.
  • Dôležité je, aby bolo pekne hladké a zapracovali sa všetky suroviny.
  • Dáme si variť hrniec vody, a hneď ako začne bublať, môžeme sa pustiť do halušiek.
  • Ešte si na linku pripravíme misku či hrnček s vriacou vodou.
  • Lyžičku alebo lyžicu vždy do hrnčeka namočíme a oddelíme malé kúsky cesta a postupne vhadzujeme do hrnca.
  • Takto pokračujeme, až kým nespracujeme všetko cesto.
  • Varíme po dobu 3 minút a potom scedíme cez väčší cedník.
  • Prepláchneme vodou a necháme odkvapkať, potom môžeme podávať ako sa nám páči.
Slovenské vaječné knedličky.
Zdroj: https://www.food.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.