Slovenská kapusta so zemiakovými haluškami

Slovenská kapusta so zemiakovými haluškami

Rovnako ako sú populárne makaróny so syrom, tak majú svojich fanúšikov halušky. Sú rýchle, chutné a perfektne zasýtia na dlhú dobu. Táto verzia je totiž zo zemiakov.

Ingrediencie:

Halušky:

  • 2 veľké zemiaky
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 vajcia
  • 1/3 hrnčeka mlieka

Na kapustu:

  • 1/2 hrnčeka masla
  • 1 hlávka kapusty
  • 1 cibuľa
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  • Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, vytlačíme prebytočnú tekutinu a dáme do misky.
  • Pridáme múku, prášok do pečiva, soľ, vajcia a mlieko.
  • Vypracujeme hladké cesto, ktoré si rozdelíme na šesť častí.
  • Každý diel cesta vyvaľkáme na dlhý tenký valček, ktorý nasekáme na tenké kúsky alebo vytvarujeme knedličky.
  • Vo veľkej panvici alebo v hrnci rozpustíme maslo pri nízkej teplote.
  • Potom teplotu zvýšime na stredný stupeň a vhodíme olúpanú a na kocky nakrájanú cibuľu s nakrájanou kapustou.
  • Dochutíme soľou aj čiernym korením a necháme restovať zhruba 10 až 15 minút za častého miešania.
  • Akonáhle je hotovo, odstránime z platne a dáme namiesto toho variť veľký hrniec vody, ktorú osolíme.
  • Privedieme do varu, následne do vriacej vody nahádžeme pripravené knedličky.
  • Varíme asi 3 minúty, pričom vo chvíli, keď plávajú halušky na hladine, necháme ich variť ešte 1 minútu.
  • Vyberieme ich z vody pomocou cedníka či dierovanej lyžice.
  • Zmiešame knedličky s restovanou kapustou a môžeme servírovať. Niekto si k tomu dokonca dáva aj horčicu.
Halušky s kapustou a cibuľou.
Zdroj: https://www.keyingredient.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.