Pikantná, sladkoslaná, ale aj kyslá thajská rezancová polievka s čerstvými surovinami bohatými na živity je skvelým nápadom pre rýchle a ľahké jedlo z jednej nádoby, ktoré si môžete upraviť podľa svojich predstáv. Navyše ju pripravíte do 20 minút!
Ingrediencie
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžica zázvoru + cesnaku, nasekané
- 4 lyžice thajskej červenej kari pasty
- 1 plechovka kokosového mlieka
- 4 šálky vody zmiešanej s koncentrovaným vývarom
- 2 lyžice rybej omáčky
- 1 čajová lyžička trstinového cukru
- 150 g rezancov Lo Mein
Na servírovanie:
- nasekaná kapusta
- jarná cibuľka, nakrájaná na plátky
- limetková šťava
- vločky červené chilli papričky
- zelená chilli paprička nakrájaná na plátky
- rozdrvené arašidy
- čerstvý koriander
Postup
- Zahrejte panvicu a pridajte olej.
- Pridajte zázvor a cesnak a na vyššom plameni trochu orestujte.
- Ďalej pridajte červenú karí pastu a za stáleho miešania restujte 2 minúty.
- Znížte teplotu, potom prilejte kokosové mlieko a vývar.
- Ochuťte rybacou omáčkou a trstinovým cukrom.
- Všetko zmiešajte.
- Pridajte do polievky rezance, ktoré varte na strednom ohni do mäkka.
- Pripravte servírovaciu misku a pridajte toľko kapusty a jarnej cibuľky, koľko chcete.
- Potom naložte varené rezance na surovú zeleninu a všetko zalejte polievkou.
- Ozdobte limetkovou šťavou, vločkami červeného chilli, čerstvým zeleným chilli, drvenými arašidmi a čerstvým koriandrom podľa vašich predstáv.
- Podávajte.
Inšpirujte sa našimi ďalšími receptami s tofu 6x inak! Vyskúšajte ázijskú klasiku alebo napríklad chrumkavé tofu nugetky z rúry.