Polievka Tom Yum

Polievka Tom Yum

Pripravte si s nami najlepší thajský recept na polievku Tom Yum! Je pikantná, kyslá, slaná, plná kreviet a húb, a hlavne návyková!

Ingrediencie

  • 350 g kreviet alebo tigriich kreviet, s hlavou a škrupinou
  • 2 a 1/2 šálky krevetového vývaru, konzervovaného kuracieho vývaru alebo vody
  • 1 stonka citrónovej trávy, nakrájaná na prúžky a naklepaná sekáčikom
  • 3 plátky galangalu
  • 6 kafírových listov
  • 6 bird´s eye chilli papričiek
  • 6 čerstvých hliv ustricových, nakrájaných na kúsky
  • 2 lyžice nam prik pao, thajské pečené chilli pasty
  • 2 lyžice oleja z pasty nam prik pao, ktorý je na povrchu
  • 3 lyžičky rybej omáčky
  • 3 a 1/2 lyžice limetkovej šťavy
  • listy koriandra, na ozdobu

Postup

  1. Zbavte krevety škrupín a hláv, nechajte však chvosty.
  2. Škrupiny a hlavy dajte bokom.
  3. Zbavte krevety čiernych žíl na chrbte a dajte ich bokom.
  4. V hrnci priveďte do varu 3 šálky vody.
  5. Pridajte krevetové hlavy a škrupiny, aby ste vytvorili krevetový vývar.
  6. Varte, kým sa voda nesfarbí mierne do oranžova.
  7. Stlačte špachtľami krevetia hlavy, aby ste z nich získali šťavu.
  8. Duste a nechajte vývar zredukovať na 2 a 1/2 šálky.
  9. Zbavte sa kreviet hláv a škrupín.
  10. Zvýšte teplotu na vysokú teplotu a do vývaru pridajte citrónovú trávu, galangal, kafírové listy, čili papričky, huby, nam prik pao a olej z nam prik pao.
  11. Priveďte do varu.
  12. Pridajte krevety a rybiu omáčku.
  13. Nakoniec pridajte limetkovú šťavu (ak pridáte limetkovú šťavu príliš skoro, polievka môže zhorknúť).
  14. Varte, kým nie sú krevety uvarené.
  15. Dajte do misiek a ozdobte lístkami koriandra.
  16. Ihneď podávajte.
Pikantná ázijská polievka s krevetami a hubami servírovaná v miske.
www.rasamalaysia.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.