Pikantná kuracia polievka po thajsku

Pikantná kuracia polievka po thajsku

Skvelý kurací vývar v kombinácii so zázvorom, ktorý vás zahreje a prebudí, paradajkami a hubami, ktoré pokrmu dodajú zemitosť a kyslosť, zatiaľ čo koriander, limetka a jarná cibuľka zase sviežosť. Úplne geniálne!

Ingrediencie

  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 1 malá stonka citrónovej trávy
  • 1 lyžica lisovaného cesnaku
  • 2,5 cm čerstvého koreňa zázvoru, nastrúhaného
  • 3 jarné cibuľky, nakrájané, s oddelenými tmavo zelenými kúskami
  • 1 veľká paradajka, nakrájaná na kliny
  • asi 5 bielych šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 1 šálka nakrájaného vareného kurčaťa
  • 2 lyžice rybej omáčky
  • 1 lyžica chilli-cesnakové omáčky
  • 1/4 šálky nasekaných čerstvých listov koriandra
  • 1 limetka, nakrájaná na klinky

Postup

  1. Vo veľkom hrnci priveďte kurací vývar a 2 šálky vody do varu na vysokú teplotu.
  2. Naklepte stonku citrónovej trávy paličkou a pridajte do hrnca spolu s cesnakom, zázvorom a jarnou cibuľkou (len biele a svetlo zelené časti, tmavé časti si nechajte na ozdobu).
  3. Keď vývar dôjde k varu, pridajte do hrnca paradajky, huby a kura.
  4. Primiešajte rybiu omáčku a chilli-cesnakovú omáčku.
  5. Nechajte polievku priviesť do varu, potom vypnite oheň a nechajte 5 minút odpočívať.
  6. Ochutnajte a pridajte ďalšiu rybiu omáčku, kým nebude polievka dostatočne slaná.
  7. Servírujte v polievkových miskách ozdobené tmavo zelenými plátkami jarnej cibuľky a nasekaným koriandrom.
  8. Podávajte s limetkovými klinmi, ktoré si môžete do polievky vytlačiť.
Kurací vývar s paradajkami a hubami posypaný čerstvými bylinkami a jarnou cibuľkou, servírovaný v miske.
www.thewanderlustkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.