Perfektný dezert, ktorý ocení celá vaša rodina! Je nádherne vláčny, doplnený o lahodnú čokoládovú polevu.
Ingrediencie
- ¾ šálky masla o izbovej teplote
- 1 a 1/2 šálky cukru
- 4 veľké vajcia
- 3 šálky tortovej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička soli
- 1 šálka cmaru
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Na čokoládovú polevu:
- 3/4 šálky masla o izbovej teplote
- 2 a 1/2 šálky práškového cukru
- ½ šálky nesladeného kakaa
- 5 lyžíc cmaru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1/4 lyžičky mandľového extraktu
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Postriekajte pekáč s rozmermi 23×33 cm nepriľnavým sprejom na pečenie.
- Pripravenú formu odložte bokom.
- V miske vyšľahajte ručným šľahačom maslo s cukrom do krémova.
- Zoškriabte strany a pridávajte po jednom vajcia.
- Pokračujte v šľahaní na minimálnu rýchlosť, pokiaľ nie sú všetky vajcia zapracované a cesto nie je krémové.
- V samostatnej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
- Keď je šľahač na nízkej úrovni, začnite do cesta pridávať suché prísady a postupne pridávajte cmar.
- Keď sú všetky ingrediencie zmiešané, pridajte vanilkový extrakt a miešajte, kým nebude úplne zapracovaný.
- Nalejte cesto do pripravenej panvice a rovnomerne vyhlaďte špachtľou.
- Pečte po dobu 26-28 minút, alebo kým špajle vložené do buchty nevyjde čistá bez omrviniek.
- Po upečení nechajte buchtu vychladnúť.
- V mixéri rozšľahajte maslo.
- Počas šľahania pridajte k maslu vanilkový a mandľový extrakt.
- Do malej misky preosejte spoločne práškový cukor a kakao.
- Postupne pridávajte k maslu, zatiaľ čo šľaháte na minimum, kým sa všetko nespojí.
- Na vychladenú buchtu natrite polevu.
- Podávajte ihneď alebo odložte na neskôr.
- Skladujte vo vzduchotesnej nádobe po dobu až 4 dní.
Vyskúšajte aj našich 13 najlepších receptov na bábovku z jogurtu . Vždy vláčna, ľahká a chutná!