Citrusová bábovka s cmarom

Citrusová bábovka s cmarom

Snáď každý ocení túto úžasnú bábovku s chuťou citrónov a pomarančov! Najlepšie je s čerstvými malinami a kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Ingrediencie

  • 1 šálka margarínu
  • 2 šálky cukru
  • 4 veľké vajcia izbovej teploty
  • 2 čajové lyžičky citrónového extraktu
  • 3 šálky hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 šálka cmaru

Na polevu:

  • 1 a 1/2 šálky práškového cukru
  • 1 lyžica strúhanej pomarančovej kôry
  • 5 lyžíc pomarančového džúsu
  • 1 lyžica strúhanej citrónovej kôry
  • 5 lyžicou citrónovej šťavy
  • 1/4 čajovej lyžičky soli

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Vymastite formu na bábovku s priemerom 25 cm a vysypte múkou.
  3. Vyšľahajte si krém z margarínu a cukru, aby bol svetlý a krásne nadýchaný.
  4. Pridajte vždy 1 vajce a vždy dobre šľahajte.
  5. Pridajte citrónový extrakt a zašľahajte.
  6. V inej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a sódu.
  7. Pridávajte postupne do zmesi margarínu a cukru striedavo s cmarom a po každom pridaní šľahajte.
  8. Preneste do pripravenej formy.
  9. Pečte, kým špajľa vložená do stredu nevyjde čistá, 45–50 minút.
  10. Prepichajte teplú bábovku vidličkou alebo špajdľou.
  11. Zmiešajte prísady na polevu a lyžicou pomaly naneste na tortu.
  12. Nechajte bábovku 15 minút pred vybratím z formy na rošt úplne vychladnúť.
Bábovka z cmaru zasypaná citrusovou kôrou nakrájaná na tanieri.
www.tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.