Úžasná buchta na plech z cmaru s polevou s chuťou karamelu je jemná a vlhká a zaiste si ju obľúbite. Je jednoduchá a hravo ju tak pripravíte aj nečakanej návšteve.
Ingrediencie
- 3/4 šálky zmäkčeného masla
- 1 a 3/4 šálky cukru
- 3/4 čajovej lyžičky soli
- 2 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 4 veľké vajcia
- 2 žĺtky
- 1 a 1/2 šálky cmaru
- 2 a 3/4 šálky hladkej múky
Na polevu:
- 1 šálka trstinového cukru
- 6 lyžíc masla
- 1/4 šálky mlieka
- 1 a 3/4 šálky práškového cukru
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Postriekajte plech s rozmermi 33×23 cm sprejom na pečenie.
- Pomocou elektrického mixéra rozšľahajte maslo, cukor, soľ, prášok do pečiva a vanilku, kým nebude zmes ľahká a nadýchaná, aspoň 5 minút.
- Po jednom pridávajte vajcia a žĺtky, ktoré po každom pridaní dobre rozšľahajte.
- Primiešajte cmar.
- Pridajte múku a premiešajte.
- Oškriabte boky misky a uistite sa, že je všetko rovnomerne premiešané.
- Nalejte cesto do pripravenej formy.
- Pečte po dobu 35 minút
- Nechajte vychladnúť.
- Na miernom ohni rozpustite v hrnci maslo.
- Vypnite ohrev a šľahajte trstinový cukor a mlieko, kým sa cukor nerozpustí.
- Pridajte práškový cukor a miešajte do hladka.
- Pomaly prelejte vychladenú buchtu.
- Dobrú chuť!