Buchta na plech s karamelovou polevou

Buchta na plech s karamelovou polevou

Úžasná buchta na plech z cmaru s polevou s chuťou karamelu je jemná a vlhká a zaiste si ju obľúbite. Je jednoduchá a hravo ju tak pripravíte aj nečakanej návšteve.

Ingrediencie

  • 3/4 šálky zmäkčeného masla
  • 1 a 3/4 šálky cukru
  • 3/4 čajovej lyžičky soli
  • 2 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 4 veľké vajcia
  • 2 žĺtky
  • 1 a 1/2 šálky cmaru
  • 2 a 3/4 šálky hladkej múky

Na polevu:

  • 1 šálka trstinového cukru
  • 6 lyžíc masla
  • 1/4 šálky mlieka
  • 1 a 3/4 šálky práškového cukru

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  2. Postriekajte plech s rozmermi 33×23 cm sprejom na pečenie.
  3. Pomocou elektrického mixéra rozšľahajte maslo, cukor, soľ, prášok do pečiva a vanilku, kým nebude zmes ľahká a nadýchaná, aspoň 5 minút.
  4. Po jednom pridávajte vajcia a žĺtky, ktoré po každom pridaní dobre rozšľahajte.
  5. Primiešajte cmar.
  6. Pridajte múku a premiešajte.
  7. Oškriabte boky misky a uistite sa, že je všetko rovnomerne premiešané.
  8. Nalejte cesto do pripravenej formy.
  9. Pečte po dobu 35 minút
  10. Nechajte vychladnúť.
  11. Na miernom ohni rozpustite v hrnci maslo.
  12. Vypnite ohrev a šľahajte trstinový cukor a mlieko, kým sa cukor nerozpustí.
  13. Pridajte práškový cukor a miešajte do hladka.
  14. Pomaly prelejte vychladenú buchtu.
  15. Dobrú chuť!
Rez z cmaru poliaty karamelovou polevou servírovaný na tanieriku.
www.spicysouthernkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.