Táto receptúra je super voľbou pre milovníkov kokosu a likéru Malibu. Príprava je maximálne jednoduchá a výsledok stojí za pozornosť.
Ingrediencie:
- 400 g domácej piškótovej rolády plnené džemom (keď nemáme, dá sa použiť aj tá kupovaná)
- 60 ml smotany na šľahanie (40 % – ak nezoženieme, použijeme 33 %)
- 1 polievková lyžica likéru Malibu
- 250 g kvalitnej tmavej čokolády
- 120 g strúhaného kokosu
Postup:
- Pripravíme si veľký plech a vyložíme ho papierom na pečenie.
- Piškótovú roládu rozkrájame na plátky, dáme do misky a rozdrvíme.
- Prilejeme smotanu na šľahanie, Malibu likér a vypracujeme hladkú hmotu.
- Lyžicu odoberáme kúskami hmoty a tvarujeme do guličiek, ktoré naukladáme na plech.
- Keď spracujeme celú dávku, vložíme plech s guličkami do chladničky a necháme 1 hodinu chladiť.
- Potom nasypeme strúhaný kokos do strednej misky av malom hrnci rozpustíme čokoládu, prípadne môžeme v mikrovlnnej rúre.
- Každú guľôčku dáme na vidličku a ponoríme do rozohriatej čokolády.
- Jemne poklepeme na okraj hrnca či misky s čokoládou, aby odkvapkala prebytočná späť, a vhodíme do misky s kokosom.
- Dôkladne obalíme a vrátime späť na pôvodné miesto na plechu.
- Obalené guličky vložíme späť do chladničky minimálne na 30 – 60 minút. Akonáhle zatuhnú, môžeme konzumovať.
Tip: Ak premýšľate, čím niekomu urobiť radosť, pripravte tieto guličky, zabaľte do darčekovej krabičky alebo ozdobného vrecka, zaobstarajte mašľou a máte perfektný darček. Ostatne, ručne vyrábané darčeky sú vždy najlepšie.