Toto pečivo je úplne luxusné a veľmi obľúbené. Veľa obľúbené a často vyhľadávané snáď vo všetkých cukrárňach. Avšak tomu domácemu sa nič nevyrovná. Čo poteší najviac je, že ich môžete zjesť, koľko chcete a nikto to neuvidí.
Ingrediencie:
Na guličky:
- 250 g práškového cukru
- 75 ml vody
- 125 g čerstvého nesoleného masla
- 100 g mletých vlašských orechov
- 100 g drvených maslových sušienok
- 80 g mliečnej čokolády
- 2 lyžičky instantnej kávy (môže byť aj bez kofeínu)
Na polevu:
- 100 g čokolády na varenie
- 3 polievkové lyžice rastlinného oleja
Postup:
- Do hrnca dáme vodu, prisypeme cukor, rozmiešame, aby sa rozpustil, a dáme variť na 3 – 4 minúty.
- Prihodíme maslo a necháme rozpustiť, pričom stále miešame.
- Odstavíme, prisypeme mleté orechy, drvené maslové sušienky, čokoládu, instantnú kávu a starostlivo zamiešame, aby sa všetko prepojilo na hladké cesto.
- Necháme trochu vychladnúť a potom odoberáme kúsky cesta, z ktorých tvarujeme malé guličky.
- Tie skladáme na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou špáradla či špajle vytvoríme uprostred ryhu a na guľôčku ľahko zatlačíme. Vďaka tomu budú vyzerať ako malé kávové zrná.
- Nakoniec si pripravíme polevu. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, potom odstránime z tepla a za stáleho miešania prilejeme postupne všetok olej.
- Kávové zrná ozdobíme rozpustenou čokoládou a necháme zatuhnúť.