Arašidovo-datlové brownies s čokoládou

Arašidovo-datlové brownies s čokoládou

Tento bezlepkový dezert v štýle obľúbeného amerického múčnika si zamilujete hneď po prvom súste. Rozplýva sa na jazyku a má úplne dokonalú chuť.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 25 kusov vykôstkovaných datlí
  • 1/2 hrnčeka vylúpaných vlašských orechov
  • 3/4 hrnčeka nesladeného kakaového prášku
  • 1/4 hrnčeka smotanového arašidového masla
  • 1/4 hrnčeka rozpusteného kokosového oleja
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky morskej soli

Na polevu:

  • 1/3 hrnčeka kakaového prášku
  • 1/3 hrnčeka medu alebo javorového sirupu
  • 1/4 hrnčeka rozpusteného kokosového oleja
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • Pekáč vyložíme papierom na pečenie a zatiaľ odložíme nabok.
  • Datle dáme do misky, prelejeme vriacou vodou a necháme 10 minút odstáť. Potom precedíme a nakrájame na malé kúsky.
  • Do nádoby kuchynského robota dáme vlašské orechy, kakaový prášok, soľ a dôkladne rozmixujeme na jemné drobné kúsky.
  • Cesto je dobré spracovať na dve časti, aby malo tú najlepšiu konzistenciu aj chuť.
  • Polovicu tejto zmesi dáme nabok a do tej zvyšnej dáme polovicu datlí, arašidového masla, kokosového oleja i vanilky.
  • Mixujeme tak dlho, až kým je zmes hladká. V prípade potreby pridáme kokosový olej.
  • Akonáhle zmes drží pohromade a nedrobí sa, keď ju rukou stlačíme, prenesieme ju do pripraveného pekáča.
  • Zostávajúcu zmes kakaa s orechmi, datle, arašidové maslo, vanilku aj kokosový olej dáme do kuchynského robota a spracujeme rovnako ako predtým.
  • Opäť preložíme cesto do pekáča a všetko starostlivo zatlačíme do pekáča a rozprestrieme po celej ploche.
  • Dáme vychladiť do chladničky a medzitým si nachystáme polevu.
  • V stredne veľkej miske zmiešame kakaový prášok, med, rozpustený kokosový olej aj vanilku.
  • Miešame tak dlho, pokiaľ nie je zmes hustá a hladká.
  • Rovnomerne rozprestrieme na hmotu v pekáči a dáme na 2 hodiny vychladiť.
  • Pred servírovaním rozdelíme na menšie kúsky. Kto chce, môže ešte posypať kakaom alebo postriekať čokoládovou polevou.
Nepečené brownies s kakaom, arašidmi a medom.
Zdroj: https://krollskorner.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.