Tento recept bol inšpirovaný vegánskymi čokoládovo-karamelovými guličkami. Základ tvoria zdraviu prospešné semená s obsahom omega 3.
Nie je to len obyčajná sladkosť, ale zároveň aj výživná rýchla desiata, do ktorej sa s chuťou zahryznete. Vynikajúca chuť ide ruka v ruke s jemnosťou.
Ingrediencie:
- 1/4 hrnčeka zlatých ľanových semienok
- 1/4 hrnčeka konopných semienok
- 1/2 hrnčeka mandlí
- 1/2 hrnčeka sušeného strúhaného kokosu
- 150 g sušených marhúľ
- 3 čerstvé datle
- Štipka soli
Postup:
- Marhule dáme do misky, zalejeme vriacou vodou a necháme 5 minút odstáť. Potom marhule precedíme, opláchneme, osušíme a nakrájame na štvrťky.
- Do nádoby mixéra dáme ľanové aj kopné semienka, mandle a 1/4 hrnčeka kokosu. Na najvyššiu rýchlosť rozmixujeme, až bude mať všetko konzistenciu ako múka.
- Keď máme hotovo, pridáme marhule, nakrájané datle, soľ a pulzným tlačidlom mixujeme tak dlho, kým sa všetky suroviny nespoja. Nie je na škodu niekoľkokrát oddeliť kúsky zo stien misy.
- Nakoniec misu vyberieme zo základne a prisypeme zvyšnú 1/4 hrnčeka kokosu. Zmes bude lepkavá, ale dobre sa s ňou pracuje.
- Pripravíme si tanier alebo tácku, posypeme kokosom az cesta tvoríme rovnako veľké guličky, ktoré skladáme na tanier.
- Vložíme do chladničky a necháme 1 hodinu vychladiť.
- Potom už len stačí naservírovať.