Lahodné tyčinky či štvorčeky plné vlašských orechov sú jemné, dokonale chrumkavé s drobivou náplňou a lahodnou polevou. Príprava sa môže zdať zložitá, ale verte, že je to hračka.
Ingrediencie:
Na nepečený korpus:
- 1/2 hrnčeka kokosovej múky
- 1/2 hrnčeka polených vlašských orechov
- Štipka soli
- 3 polievkové lyžice kokosového oleja (musia mať izbovú teplotu)
- 1 lyžica javorového sirupu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Na náplň:
- 8 – 10 kúskov datlí
- 1 hrnček delených vlašských orechov
- 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
- Štipka soli
Na polevu:
- 1 balenie tmavej čokolády
- 1/3 hrnčeka arašidového masla
Postup:
- Do nádoby kuchynského robota či mixéra dáme kokosovú múku, vlašské orechy, soľ a na strednú rýchlosť mixujeme.
- Potom prilejeme kokosový olej, javorový sirup aj vanilkový extrakt. Mixujeme, aby sa všetko spojilo, pričom niekoľkokrát mixér vypneme a odlúpneme kúsky hmoty od stien nádoby.
- Pripravíme si štvorcovú formu, vyložíme ju papierom na pečenie a preložíme do nej hotovú hmotu, ktorú prstami natlačíme na celé dno.
- Opláchneme misu od robota a vložíme do nej všetky suroviny na náplň.
- Na strednú rýchlosť všetko mixujeme, až sa utvorí hladký krém, ktorý prelejeme na pripravenú základňu v pekáči.
- Rozprestrieme a dáme na 30 minút do chladničky.
- Nakoniec dáme čokoládu rozpustiť do vodného kúpeľa a miešame, kým nie je pekne hladká.
- Odstránime z platne a pridáme arašidové maslo. Nalejeme na náplň a uhladíme.
- Dáme do chladničky a necháme oddýchnuť najlepšie cez noc. Pokiaľ sa nám nechce čakať tak dlho, chladíme aspoň 3 hodiny.
- Potom už len stačí rozdeliť na 16 rovnako veľkých kúskov a servírovať.
- Skladujeme v chladničke a môžeme si časť uložiť aj do mrazničky.