Niekedy stačí len chvíľka a nepečená pochúťka je na svete ako mávnutím kúzelného prútika. Pokiaľ milujete Salko, potom je tento recept určený práve vám. Budete sa olizovať až za ušami.
Ingrediencie:
- 1 plechovka kondenzovaného mlieka
- 1/2 kocky čerstvého nesoleného masla
- 2 čokolády na varenie (môžeme použiť aj mliečnu či horkú)
- 30 kusov mliečnych sušienok
Postup:
- Formu na pečenie na biskupský chlebíček vyložíme papierom na pečenie a zľahka natrieme maslom.
- Sušienky rozdrvíme a nasypeme do veľkej misky.
- Do malého hrnca dáme čokoládu, maslo, kondenzované mlieko a na nízku teplotu pomaly zahrejeme.
- Za stáleho miešania necháme rozpúšťať, aby sa všetko spojilo. Varíme cca 3 – 5 minút.
- Ešte teplú zmes prelejeme do misy k sušienkam a dôkladne premiešame. Tým vznikne súvislá hmota, ktorú preložíme do pripravenej formy.
- Dôkladne natlačíme do formy a rozprestrieme na celé dno.
- Vložíme do chladničky a necháme po dobu 7 hodín zatuhnúť.
- Akonáhle táto doba uplynie, vyberieme formu z chladničky, otočíme hore dnom a odlepíme papier na pečenie.
- Nakrájame na malé, rovnako veľké kúsky a môžeme podávať. Uchovávame s chladničke.