Cukrovia zo salka

Cukrovia zo salka

Niekedy stačí len chvíľka a nepečená pochúťka je na svete ako mávnutím kúzelného prútika. Pokiaľ milujete Salko, potom je tento recept určený práve vám. Budete sa olizovať až za ušami.

Ingrediencie:

  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • 1/2 kocky čerstvého nesoleného masla
  • 2 čokolády na varenie (môžeme použiť aj mliečnu či horkú)
  • 30 kusov mliečnych sušienok

Postup:

  • Formu na pečenie na biskupský chlebíček vyložíme papierom na pečenie a zľahka natrieme maslom.
  • Sušienky rozdrvíme a nasypeme do veľkej misky.
  • Do malého hrnca dáme čokoládu, maslo, kondenzované mlieko a na nízku teplotu pomaly zahrejeme.
  • Za stáleho miešania necháme rozpúšťať, aby sa všetko spojilo. Varíme cca 3 – 5 minút.
  • Ešte teplú zmes prelejeme do misy k sušienkam a dôkladne premiešame. Tým vznikne súvislá hmota, ktorú preložíme do pripravenej formy.
  • Dôkladne natlačíme do formy a rozprestrieme na celé dno.
  • Vložíme do chladničky a necháme po dobu 7 hodín zatuhnúť.
  • Akonáhle táto doba uplynie, vyberieme formu z chladničky, otočíme hore dnom a odlepíme papier na pečenie.
  • Nakrájame na malé, rovnako veľké kúsky a môžeme podávať. Uchovávame s chladničke.
Čokoládový sušienkový koláč bez pečenia z kondenzovaného mlieka.
Zdroj: https://www.islandsmile.org/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.